Getrouwd, en dan? Verwachtingen van het getrouwde leven

Valerie gaat trouwen! In mei 2022 zal Valerie het ja-woord geven aan haar prins op het witte paard. Niet in Nederland, maar in het zonovergoten Italië tijdens een romantisch weekend met vrienden en familie. Op Ladify.nl neemt ze jou mee tijdens haar avonturen tot aan haar bruiloft. Van de zoektocht naar de jurk tot de locatie en haar bruidsmake-up. Lees snel verder voor Valerie’s verwachtingen van een huwelijk.

Van verloving naar bruiloft

Over 6 weken is het zo ver! Dan ben ik een getrouwde vrouw. Ik kan niet geloven hoe snel de tijd tussen de dag van mijn verloving en vandaag voorbij is gegaan. Voor mijn gevoel heb ik slechts één keer met mijn ogen geknipperd. Nu sta ik hier, bijna anderhalf jaar later. Vooral de afgelopen twee weken maakten het nog duidelijker, dat ik gauw die witte jurk uit de kast mag halen. Eerst mocht ik een onvergetelijk weekend in Frankrijk met al mijn beste vriendinnen voor mijn vrijgezellenfeest doorbrengen, vervolgens gingen mijn prince charming en ik naar de juwelier om onze trouwringen op te halen. De tijd vliegt voorbij.

Getrouwd, en dan? Verwachtingen van het getrouwde leven
Stil staan en reflecteren…

Getrouwd, en dan? Moment van reflectie

Afgelopen weekend bracht ik mijn verloofd naar het vliegveld voor zíjn Bachelor party. Dit was dan ook een mooi moment voor mij om stil te staan en de tijd te nemen om over het leven na het grote feest na te denken. Ik ben dan immers getrouwd. Maar wat betekent dit nu eigenlijk precies voor mij? Welke verwachtingen heb ik? Veel vrouwen hebben een doel voor ogen. Zij gaan trouwen om vervolgens een gezin te stichten, maar wie mijn verhaaltjes al langer volgt, weet dat wij geen kinderwens hebben. Wat betekent het huwelijk dan precies voor mij?

Mijn definitie van familie is breed

Al van jongs af aan wist ik dat ik geen kinderen zou willen. Dit betekent niet dat ik geen grote “familie” wil. Mijn definitie van “familie” is breed. Mijn geluk haal ik dan ook uit de band met mijn naaste familie, maar ook mijn schoonfamilie, gekozen familie (vrienden!) en zelfs mijn beloved huisdier. Juist omdat mijn verloofde en ik geen kinderen willen, is het huwelijk voor mij heel erg speciaal. Tegenwoordig wordt alles en iedereen met elkaar gedeeld en er zijn weinig dingen die zo intiem en bijzonder zijn als een relatie met een geliefde. Ons huwelijk zal ons verbinden, just the two of us en niemand anders. Dat is toch gewoon f*cking bijzonder!

Getrouwd, en dan? Verwachtingen van het getrouwde leven

Getrouwd, en dan? Verwachtingen van het getrouwde leven

Of ik bepaalde verwachtingen heb van mijn voorgenomen huwelijk? Vast wel in zeker zin, maar het is niet dat ik mij na de bruiloft opeens anders zal gaan gedragen. Wel heb ik de afgelopen maanden gerealiseerd dat mijn motivatie om deze relatie tot een succes te maken nóg meer gegroeid is. Ik werk continu aan mijzelf, probeer elke dag te reflecteren en iedere dag een nieuwe persoonlijke groei door te maken. Ten goede van mijzelf én mijn relatie. Voor mijn huwelijk heb ik dan ook hetzelfde doel. Ik zie het niet alleen als een formaliteit, een getekend documentje, maar als een belofte naar elkaar om ook de komende jaren naar elkaar te luisteren, er voor elkaar te zijn en elkaar de ruimte te geven. Uiteindelijk is dit de betekenis van familie voor mij. En wat ben ik blij met de mijne!

Happy ever after?

Misschien vind je het gek dat ik dit zeg, maar ik vind het zeker belangrijk om te benoemen. Die druk dat mijn relatie “forever after” moet zijn of “tot de dood ons scheidt” wil ik niet. Ik vind het een deprimerende gedachte dat het huwelijk gezien wordt als een gevangenis waar je niet meer uit kunt. Dit is voor ons dan ook geen onderwerp, ook niet op de bruiloft. Ons mantra “We stay together as long as we want to stay together”. Getrouwd of niet.