Getest: HEMA bakmix voor chocolate chip cookies

Voor mijn verjaardag kreeg ik van een vriendin een pot cadeau met daarin alle ingrediënten (oké, op de boter na dan) voor chocolate chip cookies. Als je mij een beetje kent, weet je dat ik een heel groot voorstander ben van chocolade. Deze HEMA bakmix voor chocolate chip cookies viel dan ook zeer in de smaak. En dat was zelfs al voordat ik de koekjes gemaakt had 😉

Chocolate chip cookies maken

Zoals ik aangaf, zitten alle ingrediënten voor de chocolate chip cookies in de pot behalve de boter. Voor het beste resultaat moet je ook nog een ei toevoegen. Dit zijn twee dingen die we hier eigenlijk standaard wel in huis hebben, dus dat was geen belemmering. Het maken van de koekjes is ook reuze eenvoudig. Je draait namelijk het deksel van de pot en houdt deze op z’n kop boven een grote kom. Daar voeg je de boter en de dooier van het ei aan toe en dan kun je beginnen met kneden.

Volgens de aanwijzingen op de verpakking moest je na het kneden van het deeg ronde koekjes maken: eerst een balletje en dat vervolgens plat drukken. Dat leverde mij echt geen mooie ronde koekjes op, zoals je onderstaand kunt zien, maar deeghompjes. Wat mij betreft geen probleem, want als het naar chocolade smaakt, doet de vorm er voor mij helemaal niet meer toe 😉

Het eindresultaat

Het kaartje met de bereidingswijze gaf aan dat de koekjes 15 minuten gebakken moesten worden. Na 15 minuten vond ik ze echter nog wat aan de bleke kant, dus ik deed ze 5 minuten extra. Had ik niet moeten doen, want daardoor werden ze echt kneiterhard. Het resultaat was er echter niet minder lekker om. Ik was – en ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven 😉 – vergeten dat ik nog koekjes over had. Daar kwam ik na 1,5 week achter toen ik de koekjespot zag staan. Ze smaakten echter nog steeds prima, dus dat is zeker een pluspunt!