Getest: Éclat Beauty Collageen Booster

Een stralende huid, die willen we allemaal wel! Maar hoe zorg je nu voor een gezonde glans? Welke producten kun je het beste gebruiken? In mijn zoektocht naar de beste beauty routine test ik verschillende beauty producten. Dit keer de Collegeen Booster van het merk Éclat. Want maakt het product zijn beloften waar?

Theorielesje collageen

Een collageen booster, hebben we deze nu echt nodig? Collageen is het meest voorkomende eiwit in het lichaam en vormt een belangrijk onderdeel van het bindweefsel. Vanaf je 25e neemt de natuurlijke collageenproductie in je lichaam af. Dit zorgt voor rimpels, afname van huidelasticiteit en afname van de soepelheid van spieren en gewrichten. Om je huid van binnenuit te verzorgen en te ondersteunen wordt door beauty experts aangeraden om een collageen toe te voegen aan jouw (hopelijk) gezonde voedingspatroon. Hiermee houd je je huid in goede conditie en rem je huidveroudering af.

Gamze & Filiz
Eén sachet per dag

My Beauty Pick: Éclat.

Het Nederlandse merk Éclat. is opgericht door moeder en dochter Filiz en Gamze. Jarenlang runde Filiz haar eigen drogisterij en dook ze in de sterke formules van supplementen en skincare producten. Haar dochter, Gamze, werkte naast haar studie ook in de beauty branche en begreep de behoefte van het zorgen voor een mooie en stralende huid – to age gracefully. Aan de keukentafel ontstond het idee voor hun merk Éclat, ‘stralen’ in het Frans.

De twee ontwikkelden een booster die een hoge dosering collageen bevat: maar liefst 6 gram per sachet. Naast collageen bevat de booster ook hyaluronzuur, 16 essentiële vitamines en mineralen voor huid, haar én nagels. Zo zit er onder andere ook vitamine C, magnesium, ijzer en zink in de collageen booster. Kortom een perfecte boost, aldus de dames.

Éclat vegan collageen booster

Het oordeel

Éclat. heeft twee verschillende collageenboosters: de MARINE (vis) COLLAGEEN en de VEGAN COLLAGEEN. Ik testte de afgelopen 10 dagen de MARINA COLLAGEEN. Mega nieuwsgierig naar wat dit voor mijn huid, krullende haar en nagels zou betekenen!

De collageen booster heeft een poedervorm en is per portie verpakt. Handig! Zo neem je altijd de juiste hoeveelheid en kun je de sachets ook eenvoudig meenemen. Het eerste dat mij opvalt is de lekkere smaak: een vleugje tropen, zeker geen vis!

Na 10 dagen de MARINA COLLAGEEN genomen te hebben merk ik nog niet direct verschil in mijn huid. Van mijzelf heb ik al een aardige makkelijke en egale huid, dus direct effect had ik ook niet per se verwacht. Bovendien ben ik ‘slechts’ 26 jaar oud en is het collageen voor mij nu voornamelijk preventief. Wat ik wel merkte is dat mijn slaap enorm is verbeterd. Een duidelijk voordeel van alle extra vitamines en mineralen die ook in dit product zijn verwerkt.

Mijn ervaring is dan ook dat het product eenvoudig in gebruik is, lekker van smaak en mijn slaapkwaliteit duidelijk heeft verbeterd. De Collageen Booster is een bron van collageen, vitamines en mineralen en ik verwacht dan ook dat deze zeker op de langere termijn een positief effect zullen hebben.