Getest: de 3 limited edition Tony’s Chocolonely repen

Wie mij een beetje kent, weet dat ik gek ben op chocolade. Zie ook mijn blog over de chocolate chip cookies bakmix van HEMA. Eén van de meest lekkere repen chocolade vind ik karamel zeezout van Tony’s Chocolonely. Serieus, al is het 09:00 uur ’s ochtends dan zou ik dit kunnen eten. Bekentenis: dit komt op kantoor zo nu en dan wel eens voor…

Erg blij was ik met het nieuws dat Tony’s Chocolonely drie limited editions op de markt zou brengen. Inmiddels zijn de smaken al een tijdje bekend en verkrijgbaar. Het gaat om:

  • Puur amandel zeezout
  • Melk popcorn discodip
  • Melk lemon cheesecake

Ik besloot – gek op chocolade als ik ben – alle drie de repen in huis te halen. Ben je benieuwd wat ik van de smaken vind, lees dan gauw verder!

Puur amandel zeezout

De smaak karamel zeezout bevalt mij uitermate goed. Ik vind de gewone pure chocolade van Tony’s Chocolonely wel iets minder, maar ik was erg benieuwd naar de combinatie met amandelen en zeezout. Ik moet zeggen: op zich smaakte ‘ie best oké. Maar niet zo lekker dat ik zeg: doe mij nog even een (flink) stukkie! Ik zou ‘m een 7/10 geven.

Melk popcorn discodip

Weet je nog dat je als klein meisje voor een softijsje ging? En dat je niet kon wachten tot het ijsje door de discodip heen werd gesleurd? Ik wel hoor, heerlijk! Ik kon dus ook niet wachten om deze smaak te proeven. Helaas, helaas .. wat een deceptie. Ik zou het netjes willen omschrijven, maar dat kan ik niet. Deze smaak is echt goor, ik heb er geen andere woorden voor. Smaakte helemaal niet zoals ik had verwacht. Ik heb een softijsje + discodip nodig om dit trauma te verwerken 🙁 Score: -3/10

Melk lemon cheesecake

Oh, ik houd zo van cheesecake hè, echt heerlijk. Na het proeven van de twee andere limited edition repen was al mijn hoop gevestigd op dit exemplaar. En gelukkig: deze was heel erg lekker. Smaakte zoals ik hoopte dat ‘ie zou smaken. Zachte melkchocolade met lekkere stukjes koek er in. Ik geef een 8/10.

Mocht ik binnenkort een reep Tony’s Chocolonely gaan halen, dan zal dit echter niet één van de limited edition repen zijn. Er blijkt toch echt niets op te kunnen tegen de karamel zeezout reep .. 🙂