Geef jouw interieur snel een nieuwe look met nieuwe lampenkampen

Uitgekeken op die groene muur en zwarte lampen? Of vind jij het gewoon heel leuk om eens in de zo veel tijd jouw interieur te veranderen? Geef jouw interieur snel een nieuwe look met nieuwe lampenkappen! In een handomdraai creëer je directe verandering en tover je jouw huis om in een chique hotel loft. Ladify geeft tips.

Kies voor een printje of kleur

Er zijn heel erg veel verschillende lampenkappen te koop. Zoveel, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Van verschillende kleuren tot verschillende formaten en vormen. Geef jouw interieur snel een nieuwe look door voor een lampenkap in een sprekende kleur te kiezen of met een cool printje. Een paar opvallende sierkussens op de bank erbij en je kunt gaan genieten! Het vervangen van een kap stelt niet veel voor. Maar het effect van nieuwe lampenkappen in huis, is doorgaans groot.

Geef jouw interieur snel een nieuwe look met nieuwe lampenkampen

Ga voor velours voor een chique uitstraling

Een chique uitstraling creëer je direct met de aanschaf van luxe ogende lampenkappen. De stof velours, ook wel fluweel of velvet genoemd, zorgt voor een instant luxe uitstraling en vind je dan ook vaak terug in de interieurs van de mooiste hotels en restaurants. Een kleur die het altijd goed doet in velours is natuurlijk zwart, maar ook smaragd groen, oud roze en terra cotta zijn perfecte kleuren voor een lampenkap in deze uitvoering.

Geef jouw interieur snel een nieuwe look met nieuwe lampenkampen

Zoek naar stijlvol én praktisch

Lampenkappen zijn meer dan enkel het middel om het licht van de lamp te reduceren. De kappen vormen een belangrijk onderdeel van ieder interieur en ze zijn dus zowel stijlvol én praktisch tegelijk. Let er bij de aanschaf van een lampenkap dan ook op dat hij zijn werk goed doet. Je wilt niet heel de dag met sterretjes in je ogen rondlopen omdat je te vaak recht in de lichtbron hebt gekeken. Check van te voren welke sfeer de lampenkap het licht geeft en of je – met de standaard die je hebt – niet toch recht in de lichtbron kijkt.

Nieuwe standaard

Mocht je dan stiekem ook toe zijn aan een nieuwe lichtstandaard, dan zijn er heel wat geweldige designs waaruit je kunt kiezen! Van uit houtgesneden staanders, tot vaasachtige lichtbronnen. Maar natuurlijk kun je een lampenkap ook aan het plafond kwijt. Speur zeker Pinterest af voor wooninspiratie en kijk wat het beste bij jouw intereur past. Maar één ding is zeker: je geeft jouw interieur snel een nieuwe look met nieuwe lampenkappen!

Geef jouw interieur snel een nieuwe look met nieuwe lampenkampen