De Foodhallen in Amsterdam! Nom nom…..

Okay….jullie weten het al lang! Wij dames houden van lekker eten (en drinken trouwens ook). Ons hart gaan dan ook sneller slaan van leuke nieuwe restaurantjes, eetcafeetjes, foodtruck festivals en marktjes (zéker in het buitenland). Elke gelegenheid om (nieuwe) dingen te proberen, wordt aangegrepen. We zijn nou eenmaal bourgondiërs in hart en nieren. Toen ik onlangs in Amsterdam was, ging mijn bourgondisch hart sneller kloppen toen we in Amsterdam West waren. Daar vind je namelijk sinds een tijd de Foodhallen. Heaven……!!!!

Gave oude tramremise

De Foodhallen is onderdeel van De Hallen Amsterdam. Een gave oude tramremise (super gaaf sfeertje dus) met daarin winkeltjes, een bibiotheek, bioscoop, filmhallen en een hal vol met de leukste, gekste en vooral lekkerste Food standjes/ barretjes. Zo’n 21 verschillende die regelmatig van eigenaar wisselen (het kan dus zomaar dat je favoriet plaats maakt voor een tijdelijk ander tentje). En al deze lekkere kleine gerechtjes eet je op aan één van de vele leuke zithoekjes. Van loungebanken, hoge steigerhouten banken aan statafels tot gewoon lekker aan één van de 4 bars (waar je dan gelijk terecht kunt voor de lekkerste speciaalbiertjes en gin tonics).

Culinaire toppers

Na even rond te hebben gelopen hebben we weloverwogen onze keus gemaakt en moet ik zeggen…..stuk voor stuk culinaire toppers! Beginnend met een broodje Pulled Pork van The Rough Kitchen. Ik als onwijze Pulled Pork liefhebber, ging hier van watertanden. Onwijs mooi gegaard vlees met dé perfecte BBQ smaak, niet té overheersend. Heerlijk op een mooi wit broodje met eigengemaakte cole slaw eronder. Heerlijk! De heren van The Rough Kitchen weten wat mooi vlees is! Love it!

Bitterbals

Vervolgens een leuk plankje van De Ballenbar. 5 soorten bitterballen. What’s not to like toch?! Er ligt 1 ‘normale’ bitterbal op en vervolgens nog leuke verrassende smaken als truffel, bouillabaise en Tom Kah Kai. Zéker een aanrader!

Italia!

Okay…..ik ben altijd een beetje bevooroordeeld als halve Italiaanse, maar als je écht goed Italiaans wil eten, dan moet je ook echt even een stop maken bij Renato’s. Ik kende ze al van hun gezellige restaurantje in hartje Pijp, maar nu sinds kort dus ook in de Foodhallen. De pizza’s zijn moeilijk te overtreffen hier in Nederland, maar ga zeker een keer voor de Burrata. Een hele zachte buffelmozzarella met hun eigen pesto en Sardijns brood. Mama mia……

Foodtruck festival

Het is dus eigenlijk gewoon een soort van foodtruck festival, maar dan gewoon fijn binnen in een geweldige atmosfeer. Fijne is ook….je hoeft niet met muntjes te betalen. Wel zo handig 😉 Wij gaan zéker nog een keer terug, want we zijn nog lang niet uitgeproefd!

Je vindt de Foodhallen aan het Bellamyplein in Amsterdam West.