5 x pannenkoeken van over de wereld

american-pancakes-header

Wij Hollanders zijn gek op onze pannenkoeken én poffertjes. In mijn familie, en daarin zullen wij niet de enige zijn, eten wij altijd de klassieke combinatie: erwtensoep met pannenkoeken. En om het allemaal lekker ouderwets te houden eten we pannenkoeken met stroop en suiker. Soms met een appeltje en kaneel. Zoet zijn pannenkoeken in mijn ogen nou eenmaal het lekkerst. Maar niet alleen wij Nederlanders houden van pannenkoeken, over heel de wereld worden pannenkoeken gegeten, maar dan allemaal net even anders. Wij zetten onze 5 favorieten op een rijtje!

...

Restaurant keuzestress? Niet nodig: op naar deze Italiaan in Amsterdam

Enoteca… Is het een club? Is het een ruimteschip? Nee! Het is het Italiaanse restaurant in hotel The Manor in Amsterdam. Er zijn tientallen goede Italiaanse restaurants in onze hoofdstad, maar Enoteca is als verrassend als haar naam. Ga hier met je lover of je girl squad eten en we garanderen je een diner waarna je luid “mama mia” schreeuwt. Is het niet van het heerlijke eten dan is het wel de service en de gigantische foodcoma. Dus ben jij zo iemand wiens Google Maps helemaal vol staat met groene “hier moet ik heen” pinnetjes en iemand met eeuwige keuzestress dan helpen wij jij je graag een Italiaans handje. Om deze vijf redenen wil jij nu naar deze Italiaan in Amsterdam. 1. Service waar La Mama trots op kan zijn Good service is hard to find. Vraag jezelf eens af...

Wij zeggen FRIEEEEEEEET

We hebben FAN-TAS-TISCH nieuws jongons! We mean, als wij friet zeggen, dan zeg jij toch mayo!? Stiekem is deze aardappel lekkernij onze lievelings en wij waren dus beheurlijk blij met dit nieuws. POP-UP-DINGEN Er komt van 20 t/m 24 november namelijk een pop-up van de heerlijke – en ze zeggen zelfs ‘gezonde’ – frietjes in het centrum van Amsterdam. WAAR DAN!? IK WIL ‘T De Leon&León friet pop-up store is gevestigd in het centrum van Amsterdam, Nieuwezijds Kolk 25 en is op loopafstand van Amsterdam Centraal Station. HAPPY HOUR Nu horen we je denken ‘uh okay?!’ maar dit is nog niet het FAN-TAS-TISCHE nieuws… Houd je vast, hier komt ‘t: van 20 t/m 24 november is er namelijk iedere dag happy friet-uur om 17.00 en dat betekent: GRATIS FRIETJES PROEVEN! Wij hebben de 20e alvast een wekkertje ingesteld. We mean…als...

6 x lekkere herfstcocktails

https://unsplash.com/photos/AgJdd_HgFPw

We kunnen er niet meer omheen: donkere dagen, regen en op de een of andere manier heb je ’s ochtends meer pech. Het is herfst. De meeste van ons hebben dan ook de vakantie ver achter de rug. Van Mojito’s, Piña colada’s en Cosmopolitans gaan we naar de Pumpkin Spice Latte… Maar where is the fun in that? Wij zetten voor jou een paar overheerlijke herfstcocktails op een rijtje. Deze lekkere herfstcocktails maak jij makkelijk thuis Cocktails zijn goede manieren om sterke smaken van alcohol wat aan te vullen of te maskeren. De volgende recepten zijn indicaties van smaken die samen een heerlijke mix vormen. Deze ingrediënten kun je natuurlijk naar eigen ratio’s toevoegen. Ook kun je de alcohol natuurlijk vervangen of weglaten om er mocktails van te maken. Onbegrijpelijk, maar mogelijk. 1. Honey Pear Margarita – klassieker voor de...

Fine dining in Las Vegas

Wie denkt dat je in Las Vegas alleen maar fast food kan eten heeft het helemaal mis. Op culinair gebied is er van alles te beleven. Vele celebrity chefs vinden hun weg op de culinaire markt van Las Vegas waardoor het inmiddels een Mekka is geworden voor food lovers. We geven je wat tips voor de ultieme fine dining ervaring tijdens je bezoek aan Las Vegas. Wist je trouwens dat je met 10,5 uur al in Las Vegas kan zijn dankzij de rechtstreekse vlucht van KLM van Amsterdam naar Las Vegas… Score!   THE Steakhouse Of je nu een porterhouse steak, lamskoteletten of een Australische kreeft wilt, bij THE Steakhouse in Circus Circus weten ze hoe het moet. Versgebakken brood, groentes en een keuze aan zwarte bonensoep, salade van het huis, wilde rijstmelange of aardappelpuree horen standaard bij het diner....

Zo maak jij een beter ontbijt in een handomdraai

Wat eet jij het liefste als ontbijt? Ga jij voor een old school witte boterham of toch liever iets gezonder met een bite. Wij ontbijten het liefste in een kom, sowieso is alles in een kom beter, ook voor je avondeten trouwens… Back to business, wij hebben de lekkerste combi’s voor jouw ontbijtje voor in een kom samengesteld en handig: je hebt maar 1 basisingrediënt nodig: de for breakfast gluten free ANCIENT GRAINS van Eat Natural. Less is more Neem een paar scheppen roeryoghurt Voeg daar deze overheerlijke ontbijtgranen aan toe Drip er een paar druppeltjes honing overheen En done!  Dit is natuurlijk de basis van een perfect ontbijtje, als je het lekker vindt kun je altijd nog iets van vers fruit toevoegen. Maar ze zeggen niet voor niets: less is more… Daarbij, door de veelzijdigheid aan zaden en oergranen:...

De Engelse Kust, Een Culinaire Droombestemming!

  Van mosselen in Devon tot de beroemde krab in Norfolk en van kreeft in Yorkshire tot oesters zo uit het water in Essex. De Engelse kust is als een natuurlijk buffet vol vis en schelpdieren. En daarom is dit echt een topbestemming voor seafood lovers. Om het hen nog gemakkelijker te maken hebben restauranthouders, vismarkten, vissers, chefs zich verenigd in England’s Seafood Coast. Dit initiatief is onderdeel van het Englands’s Coast project. Engeland biedt gastronomie van Northumberland tot Cornwall en dat is een culinair feest, ongeacht je budget. Oesters op het strand of een exclusief diner bij een beroemde chef – je vist hier in ieder geval niet achter het net!   De Engelse kust Ja, dat lees je goed: de Engelse kust. Lekker dichtbij. Kastelen, historische, spectaculaire tuinen en nationale parken, bruisende havenstadjes en afgelegen baaien. Dat is...

Snackmuur met Michelinster op Zwarte Cross!

Heb jij je tickets voor het Zwarte Cross al in de pocket? 18 tot 21 juli is het weer zover. Het muziek spektakel voor de stoere muziekliefhebber. Maar nu kan ook de echte foodlover z’n hart ophalen op het Zwarte Cross. Michelin voor snackbarprijzen Het festival combineert nu namelijk culinaire wereldklasse met de efficiëntie van fastfood in de nieuwe ‘muur’ Le Clique Claque. Een muur zoals je ‘m kent van de FEBO, maar dan dus ‘haute cuisine’. Sterrenchef Rik Jansma heeft drie Michelingerechten bedacht voor snackbarprijzen, once in a lifetime dit hoor! Je hoeft echt niet meteen uitgebreid tafelen en dus ook niks te missen, want hey, de muziek is op het Zwarte Cross wel waarvoor je komt! Win – win! Wat je kunt happen? – Kemperlandhoen (kip uit IJzervoorde) met zwarte truffelprei en Pata Negra-ham – Gepocheerd hoeve-ei met...

About Us

testttt
totop