De Engelse Kust, Een Culinaire Droombestemming!

  Van mosselen in Devon tot de beroemde krab in Norfolk en van kreeft in Yorkshire tot oesters zo uit het water in Essex. De Engelse kust is als een natuurlijk buffet vol vis en schelpdieren. En daarom is dit echt een topbestemming voor seafood lovers. Om het hen nog gemakkelijker te maken hebben restauranthouders, vismarkten, vissers, chefs zich verenigd in England’s Seafood Coast. Dit initiatief is onderdeel van het Englands’s Coast project. Engeland biedt gastronomie van Northumberland tot Cornwall en dat is een culinair feest, ongeacht je budget. Oesters op het strand of een exclusief diner bij een beroemde chef – je vist hier in ieder geval niet achter het net!   De Engelse kust Ja, dat lees je goed: de Engelse kust. Lekker dichtbij. Kastelen, historische, spectaculaire tuinen en nationale parken, bruisende havenstadjes en afgelegen baaien. Dat is...

Snackmuur met Michelinster op Zwarte Cross!

Heb jij je tickets voor het Zwarte Cross al in de pocket? 18 tot 21 juli is het weer zover. Het muziek spektakel voor de stoere muziekliefhebber. Maar nu kan ook de echte foodlover z’n hart ophalen op het Zwarte Cross. Michelin voor snackbarprijzen Het festival combineert nu namelijk culinaire wereldklasse met de efficiëntie van fastfood in de nieuwe ‘muur’ Le Clique Claque. Een muur zoals je ‘m kent van de FEBO, maar dan dus ‘haute cuisine’. Sterrenchef Rik Jansma heeft drie Michelingerechten bedacht voor snackbarprijzen, once in a lifetime dit hoor! Je hoeft echt niet meteen uitgebreid tafelen en dus ook niks te missen, want hey, de muziek is op het Zwarte Cross wel waarvoor je komt! Win – win! Wat je kunt happen? – Kemperlandhoen (kip uit IJzervoorde) met zwarte truffelprei en Pata Negra-ham – Gepocheerd hoeve-ei met...

De nacht van de wijn, daar wil je zijn!

Komende zaterdag is het dan eindelijk zo ver: de Nacht van de Wijn! Het is de eerste editie van het spectaculaire wijnfestival in Utrecht. Het is een nieuw fris trendy wijnfestival waarin je lekkere en bijzondere wijntjes kunt drinken onder het genot van muziek, entertainment en foodtrucks. Gouwe Ouwe’s & Nieuw Van de bekende druiven tot nieuwe ontdekkingen uit opkomende wijngebieden. Yeheessh! Hier wil je dus heen. En niet alleen om de gouwe ouwe’s te drinken, maar ook omdat je überhaupt meer dan 150 wijnen van de beste importeurs van Nederland kunt proeven. En dat voor maar 1 euro per proefglas! Ook kun je deelnemen aan het grootste wijncollege van Nederland gegeven door Edwin Raben. Ken je ‘m niet? De beste man is al drie keer uitgeroepen tot beste sommelier van Nederland. Joejoe! Maar naast alle druiven en wijn kun...

Take Out voor Thuis: Tuna Melt Wrap

Tuna Melt Eten jullie wel eens een Tuna Melt? Ik weet niet wat het is, maar normaal gesproken zou ik bij de combi van vis met kaas niet meteen gaan springen.. maar zo’n warm broodje tonijn met gesmolten kaas.. hmmm mega lekker! En soms heb je daar zin in.. maar zit je niet op het terras om er een te bestellen! Nou dit recept is echt iets wat je kunt maken als je dingen in je voorraadkast hebt liggen. Dus geloof mij, een pak tortilla wraps, blikjes tonijn en mayo wil je in de kast hebben liggen! Maak het af met lekkere kaas en tada!

...

Tip voor de zomer: de bierton van Hellobier.nl

We zijn ein-de-lijk bij die tijd beland dat we weer blij worden van het weerbericht, we Marc Inbane niet meer nodig hebben om er gezond uit te zien en de blote benen voorzichtig naar buiten komen. Yes! Dit betekent ook dat we feestjes weer lekker buiten kunnen gaan vieren en de BBQ geregeld wordt aangestoken. En daar hoort natuurlijk een goed gekoeld speciaalbiertje bij. Yeheesh! Het ‘probleem’ met buitenfeestjes is dat je weer he-le-maal naar binnen moet lopen om dat ijskoud gekoeld flesje speciaalbier uit de koelkast te trekken. Het is al zo heet, en tegen de tijd dat je weer buiten bent is dat flesje bier alweer lauw (oke wellicht wat overdreven maar je begrijpt mijn punt). Hellobier.nl heeft daar een hele leuke oplossing voor bedacht! Bij het bestellen van een zogenoemde ‘bierproeverij’ krijg je er een koelton bij...

Take out voor thuis: Mexciaanse Buddha Bowl

Het is dinsdag.. lange dag op je werk gehad.. geen zin om te koken en je hebt eigenlijk wel heel erge zin om iets te bestellen.. Maar je hebt deze week ook al dat etentje op de planning staan.. en die borrel op vrijdag..dus een beetje gezond zou ook niet verkeerd zijn. Dan heb ik een fantastische oplossing: Een Mexicaanse Buddha Bowl! Je doet er misschien iets langer over dan op je telefoon een maaltijd bestellen.. maar met deze bowl zit je straks ook lekker te genieten én je krijgt ook nog eens de nodige vitamientjes binnen. Ook niet vervelend na afgelopen weekend waarschijnlijk ;).

...

Magnum! Wat doe je ons met deze nieuwe smaak aan? Heerlijk!

Magnum is de laatste tijd lekker bezig om hun magnum-familie uit te breiden. Eerst natuurlijk al de vegan magnum en nu hebben ze iets bedacht…Meer dan dit heb je niet nodig tijdens de warme dagen! Chocolate Cookie Crumble.    Het nieuwe ijsje klinkt ons als muziek in de oren en geloof ons: dit wil je! De combinatie van chocola, koek en echte kruimels in de buitenkant is een feestje! Wij hebben ‘m alvast voor je uitgeprobeerd. Resultaat: Pak leeg. Dat dan weer wel, maar joehoe! Dit is alles wat je nodig hebt! En daar hoeft het wat ons betreft niet eens zomer voor te zijn. Deze magie van ’t ijsje zit ‘m overigens niet alleen in de buitenkant! Aan de binnenkant zit ook cookie verwerkt ín het ijs! Hij is al te koop! Rennenn!!!!

...

Take out voor thuis: Focaccia zoals de Italiaan hem maakt!

Het is dinsdag.. lange dag op je werk gehad.. geen zin om te koken en je hebt eigenlijk wel heel erge zin om iets te bestellen.. Maar je hebt deze week ook al dat etentje op de planning staan.. en die borrel op vrijdag..dus een beetje gezond zou ook niet verkeerd zijn. Dan heb ik een fantastische oplossing: Focaccia met knoflook en rode ui – Yeheesssh! Perfect tijdens die eindeloze zomeravonden. Take out voor thuis deze lekkere focaccia.. kan de italiaan nog een puntje aan zuigen.   Voila: het recept voor focaccia met rode ui en knoflook! Omdat het mijn eerste keer was om focaccia te bakken ben ik rond gaan kijken naar recepten op internet. En ik heb als basis het recept van Francescakookt.nl gebruikt. Deze klonk voor mij het lekkerst en de uitleg was duidelijk. Dus daar ben ik mee...

About Us

testttt
totop