5 x rijstwafel toppings: maak een feestje van je rijstwafel!

Ik ben geen fan van boterhammen en eet dan ook liever 4 rijstwafels dan twee sneeën. Zeker wanneer ik weer eens op de calorieën aan het letten ben. Met de nadruk op wéér… Van zo’n lunch met rijstwafels maak ik het liefst een feestje of zoals ze op mijn werk zeggen: “jij maakt taartjes van je rijstwafels!” Vandaag deel ik mijn 5 favoriete rijstwafel toppings. It’s party time! Of zoiets. 

...

BrewDog’s Pink IPA: goedkoper bier voor vrouwen

Pink IPA - bier voor vrouwen

Vrouwenloontje Het is 2018 en vrouwen verdienen nog steeds minder dan mannen voor hetzelfde werk. Dit kan je niet ontgaan zijn, aangezien dit feit er op 8 maart, internationale vrouwendag, nog eens flink door de media in is gewreven. Of het pure seksisme is, het aan onze bescheidenheid ligt of we gewoon sneller tevreden zijn met minder – er wordt heel wat over gespeculeerd. Maar feit blijft feit en met speculeren lossen we uiteindelijk niks op. Een oplossing van dit maatschappelijk ‘probleem’ komt er voorlopig waarschijnlijk nog niet, dus we moeten er maar het beste van maken. Punk? Pink! Dat is precies wat craft beer brouwer BrewDog doet met de introductie van de BrewDog Pink IPA: een goedkoper biertje voor vrouwen. Gewoon hun bestaande -zeer aan te raden- BrewDog Punk IPA, maar dan voor een fijn prijsje en met een...

5 x lunchen zonder brood

Lady Sunday Brunch-1e-18feb

als het eventjes kan, probeer ik geen brood te eten. Brood is gewoon niet zo mijn ding, tenzij het vers is. Voor vers brood, mag je me ‘s nachts wakker maken. Zeker voor de korstjes vol pitjes. De afweging die ik vaak maak is of het de calorieën waard is. Behalve als je er mij ‘s nachts voor wakker maakt dan. Je raadt het al, meestal moet brood het ontgelden voor een alternatief. Hieronder vind je 5 x mijn alternatieve lunchgerechten.

...

Recept: Frappuccino met nieuwe Baileys Almande

Recept Frappuccino Baileys Almande

Aangezien het in Nederland de ene dag -10 en de andere +10 graden kan zijn, is het niet zo gek dat we de ene dag chocolademelk willen en zodra we de zon zien schijnen alweer verlangen naar ijskoffie. De nieuwe Baileys Almande was voor mij een goed excuus om de eerste ijskoffie van 2018 te maken! En zeker niet de laatste. Het recept voor Baileys Almande Frappé deel ik maar al te graag met jullie.

...

Recept: Indiaas-Hollandse Tikka Masala

tikka masala-header

Sinds ik samenwoon en vrijwel elke dag kook, probeer ik eigenlijk ook elke dag nieuwe recepten uit. Het is nog niet vaak voorgekomen dat we een gerecht al meerdere keren hebben gegeten. En dan niet omdat alles mislukt, maar gewoon omdat we nog zoveel meer willen proberen. Lang verhaal kort: zo kwamen we uit op Tikka Masala. Nog nooit gegeten, laat staat bereid. 

...

Shakshouka: comfortfood uit het midden-oosten

Recept Shakshouka uit Israel

Wat de croissants is voor Frankrijk, is Shakshouka voor het Midden-Oosten. Tijdens mijn reis door Israël is deze maaltijd vaak de start van mijn dag geweest. Hoewel het gerecht oorspronkelijk een ontbijtgerecht is, wordt het ook tijdens lucht of als diner gegeten. Shakshouka is een mix van de noord-Afrikaanse, Arabische en Israëlische keuken, traditioneel geserveerd in een gietijzeren pan of taijine. Veel culturen claimen het gerecht als hun nationaal gerecht en elke cultuur voegt verschillende ingrediënten toe. Het basisrecept is eigenlijk heel simpel, het zijn de kruiden die het bijzonder maken. Hieronder vind je het recept zoals het in Israël standaard wordt geserveerd.

...

Ontdek de nieuwe limited edition Moët & Chandon

MC_RoseImperialCaspuleCollection2018_75_LimitedEdition_BeautyshotVisual_medium.width-1280x-prop

Of ik de nieuwe Moët & Chandon’s 2018 Rosé Capsule Collection 2018 wil proberen? Rain or shine, 20 of -5 graden: Champagne smaakt altijd! Je kan mij altijd wakker maken voor champagne. Korreltje zout is wel van aan de orde want ik zit niet te wachten op een glaasje tijdens m’n remslaap. Maar een glaasje champi bij de brunch of als aperitief vind ik één van de lekkerste geluksmomentjes die er bestaan.

...
totop