Citytrip naar de Belgische kust? Dit zijn de hotspots in Knokke

Ik moet toegeven dat ik niet vaak aan de Belgische of Nederlandse kust te vinden ben. Maar er is één badplaats in België die mijn hart heeft gestolen: Knokke. Het “Saint-tropez van Belgie” staat bekend om de fancy champagne bars, gigantische villa’s, high-end boetiekwinkels en rijke Nederlanders. Het is niet de hipste kustplaats. Je zal hier niet de nieuwste foodhype vinden en #vegangirls lopen hopeloos te zoeken naar iets te eten. In Knokke eet je dus gewoon verse garnaalkroketten en een in boter gebakken tong met Belgische frietjes.

...

Instagram Inspiration – Vega foodbloggers

Avocadotaco's - vega foodbloggers

Vegetarisch eten is – thank the lawd – hipper dan ooit. Waar je 10 jaar geleden overal nog werd afgescheept met een zompige champignonburger of een discutabel uitziend linzenprutje, hoeven je smaakpapillen nu niet meer te lijden onder vleesvrije maaltijden. Tenminste, als je de weg weet te vinden naar de smakelijkste vega-recepten en foodtrends! Ik bied je graag wat inspiratie… Want of het nu #blijekoeiendag is, je volledig voor het andere team speelt, óf je gewoon soms graag een vorkje vega pikt; deze foodbloggers weten hoe het moet.

...

Het aspergeseizoen is geopend! En zo eet je het witte goud op zijn best

klassiek recept met asperges

De lente is nu echt aangebroken en dat betekent ook weer tijd voor mijn favoriete seizoensgroente: de asperge! Groene asperges zijn van begin van het jaar tot ongeveer juni verkrijgbaar, omdat ze in kassen worden geteeld. De witte asperges daarentegen zijn enkel verkrijgbaar tussen april en juni. Dat maakt ze extra speciaal! Ik kijk dan ook ieder jaar weer uit naar het moment dat de eerste witte asperges verkrijgbaar zijn. De witte asperges worden ook wel het witte goud genoemd – en niet voor niets: Asperges zitten boordevol vitamines en mineralen, die goed zijn voor je gezondheid én ze dragen bij aan de spijsvertering. Daarnaast zijn gewoon heerlijk, met name de topjes!

...

De must have BBQ kookboeken voor deze zomer!

header-bbq kookboeken

Zo typisch Nederland: bij de eerst warme, zonnige dag wordt de barbecue onder het stof vandaan gehaald en is het barbecue seizoen geopend. Barbecueën kan lekker simpel met wat vlees, salades, stokbrood en sausjes. Maar aangezien we nog een hele zomer voor ons hebben, mag het de volgende BBQ best wat uitdagender. Ik ging opzoek naar de beste BBQ kookboeken, zodat we die barbecue skills eens kunnen verbeteren deze zomer. Dat geldt trouwens ook voor degene die de voorbereidingen doet en de man des huizes de barbecue laat bedienen. Het is tenslotte teamwork!

...

Favoriete groenten en fruit van de lente & wat je ermee kunt doen

Seizoensgroenten en -fruit voor de lente: aardbeien

De lente is mijn lievelingsseizoen. Ein-de-lijk weer langer licht, ein-de-lijk wat vitamine D op dat gezicht en ein-de-lijk op mijn fietsje, met-zonder jas, op zaterdagochtend naar de markt. Weggedoken in een wollen sjaal en oorwarmers is dat toch een stuk minder gezellig. Met welke seizoensgroenten en -fruit ik deze lente mijn boodschappenmandje vul lees je hier. 

...
totop