Fit & happy de zomer in: Hula Hooping!

Een paar maanden geleden zag ik bij de sportschool al subtiel een hoepel in een hoekje liggen. Nadat ik er eerst een paar keer voorzichtig langs gelopen ben, heb ik uiteindelijk toch de hoepel stiekem opgepakt en tot mijn grote verbazing kon ik het nog! Welke vrouw heeft er vroeger niet, als meisje, gespeeld met de hoelahoep?! Goed nieuws voor iedereen die dit ook zo geweldig vond vroeger: deze trend is weer helemaal terug, en dit keer ook voor volwassenen!

Hula Hooping is hip!

Ik hoorde het laatst op de radio bij Q-Music en toen ik mijn tv aanzette zag ik bij Life 4 You allemaal vrolijk hulla-hoepende (lastig bijvoeglijk naamwoord 😉) mensen in een vrolijk roze kasteel.
‘Hoopsadaisy’ is het alter ego van Sally, een 29-jarige stoere chick uit Amsterdam die het hoepelen weer helemaal op de kaart heeft gezet in Nederland. 

Sally is halverwege 2013 in aanraking gekomen met hoepelen door een vriendin. Zij hoepelde en had het idee dat Sally dit ook wel leuk zou vinden. She was so right!

In de hoepel vond Sally haar ontspanning (door inspanning) en kan ze zichzelf uiten met de hoepel. Door te hoepelen beweeg je intensief en kom je tegelijkertijd tot rust.

‘Ik kan mijn hoofd leegmaken. Dus ik sport terwijl ik dat niet doorheb doordat ik er zoveel plezier in heb!’

Na een kijkje op haar website kom ik snel tot de conclusie dat ik nog een hoop kan leren: hoopdancen, fitness aspecten en toffe trucs.
Hier een paar leuke feitjes:

  • Je verbrandt wel 600 calorieën als je een uurtje hoepelt. Daarnaast is hoepelen ook goed voor je core stabiliteit (rug en buik). Zet bijvoorbeeld lekker uitzending gemist aan, of je favoriete serie op Netflix en hoepelen maar!
  • Het maakt je blij! Hoepelen haalt het kind in je naar boven en de ronddraaiende beweging van de hoepel hebben een positief effect op lichaam en geest.
  • De gouden tip: veel mensen denken dat je rondjes moet draaien met je heupen, om de hoepel draaiende te houden, maar het is juist de bedoeling dat je een voor-achter beweging maakt met je lichaam. Het kan helpen om één voet een stukje naar voren te zetten.

Ook maakt Sally (als eerste in Nederland!) online tutorials over hoepelen.  Hier kun je dus ook in je eigen huiskamer of tuin aan de slag en leert ze je stap-voor-stap hoepelen en hoopdance. De tutorials vind je op haar website en YouTube kanaal. Daarnaast kun je op Hoopsadaisy zelf je eigen hoepel ontwerpen in allerlei verschillende maten en kleuren!
Dat wordt dus happy & fit deze zomer in!