Filmtip: The girl on the train

Het is inmiddels ruim acht maanden geleden dat ik op Ladify schreef over het boek Het meisje in de trein. Het boek las lekker weg, maar was enigszins voorspelbaar. Toch was ik ontzettend benieuwd naar de film, zoals ik toen ook schreef. De rol van Rachel zou gespeeld worden door Emily Blunt en Justin Theroux zou de rol van Tom spelen.

Onlangs was ik in de bioscoop voor Bridget Jones’s Baby en daar zag ik de filmposter van The girl on the train hangen. Toen wist ik al: daar wil ik graag heen. Dus toen ik onlangs in Amsterdam was voor het concert van Emeli Sandé (ook een echte aanrader, mocht ze nog eens komen, ga er dan zeker heen), heb ik daarvoor een tijdje op een bioscoopstoel gezeten van Pathé.

De trailer van The girl on the train

Zelf had ik de trailer van de film niet gezien voordat ik naar de bioscoop ging. Maar mocht je die toch willen kijken, dan kun je ‘m hieronder zien. Wel vet hè? 😀

O ja, Laura Prepon (Alex uit Orange is the New Black) heeft ook een rol in The girl on the train!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=y5yk-HGqKmM&w=560&h=315]

De film: leuk of niet leuk?

Ik zat amper tien minuten in de film toen ik dacht: meh, wordt ’t zó’n soort film? Nou weet ik, dat klinkt niet al te best, maar lees nog even verder! Het is even lastig om in de film te komen, maar als je er dan eenmaal in zit, dan zit je er ook echt goed in!

Zelf had ik natuurlijk het boek al gelezen, waardoor je weet hoe de film af gaat lopen. Mijn broertje naast mij had het boek echter helemaal niet gelezen en wist dus niet wat ‘m te wachten stond. Hij gaf aan dat het enigszins lastig was om in de film te komen. Dit omdat je vanuit drie personen het verhaal beleeft. En als je dan het boek niet hebt gelezen, is het even lastig om te begrijpen wie nou precies wie is.

Maar hij vond de film heel erg gaaf en dat is precies wat ik er uiteindelijk ook van vond. Dus mocht je niks te doen hebben, dan kun je – ongeacht of je het boek nou wel of niet gelezen hebt – gerust een keer naar de bioscoop om The girl on the train te gaan kijken!