Filmtip: Money Monster

De meeste films waar Julia Roberts en/of George Clooney in spelen, kan ik over het algemeen goed waarderen. Zo heb ik bijvoorbeeld met veel plezier gekeken naar Julia Roberts in films als Pretty Woman, The Pelican Brief en Eat Pray Love. Ook van films als Ocean’s Eleven / Twelve / Thirteen en The Ides of March, waar George Clooney in speelt, heb ik genoten.

Toen ik dus hoorde dat er een film in de bioscoop te zien was met Roberts en Clooney in de hoofdrol was mijn interesse gewerkt. Het gaat hier om de film Money Monster, een Amerikaanse film die in première ging op het filmfestival van Cannes in mei. Dus ging ik enkele weken geleden naar Pathé om eens te kijken of deze film de moeite waard was.

Ruim anderhalf uur later kwam ik tevreden de bioscoop uit: de film was inderdaad erg leuk geweest en had een goede mix van actie, spanning en humor. Dat zijn drie van de vier dingen (4e is dra-maaaa) die ik altijd goed kan waarderen in een film. Ben je benieuwd naar het verhaal van Money Monster, lees dan gauw verder!

Het verhaal van Money Monster

Lee Gates (George Clooney) presenteert het televisieprogramma Money Monster. In zijn programma praat hij over de beurzen en geeft hij advies over het kopen en/of verkopen van aandelen. Tijdens één van deze uitzendingen wordt hij gegijzeld door Kyle Budwell, een jonge knul die al zijn geld heeft verloren door het advies van Gates te volgen.

Budwell beweert dat hij zijn investering van $60.000 is kwijt geraakt, omdat er een complot is binnen de internationale financiële wereld. Terwijl de gijzeling live te zien is op televisie moet producent Patty (Julia Roberts) Lee helpen om uit te zoeken of dit echt waar is. Wat volgt is een spannende race tegen de klok …

Bekijk de trailer van Money Monster

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=qr_nGAbFkmk]