Fijne knitwear van Granny’s Finest!

Het is hartje winter! Dat betekent niet alleen warme choco’s (liefst natuurlijk mét slagroom), lekkere stamppotjes en met een goed boek of film met een dekentje op de bank, maar zéker ook mooie leren winterlaarzen, door het bos met een rode blos op je wangen en mooie sophisticated knitwear. We absolutely looooove mooie dik gebreide dassen en mutsen. Áls we dan in de kou naar buiten moeten, dan in ieder geval wel met stijl. En dan gaat er natuurlijk niks boven een door oma gebreide sjaal!

Vele oma’s

Dat dachten Jip Pulles en Niek van Hengel ook. Niek op bezoek bij zijn opa in een verzorgingshuis zag iets wat daar dagelijkse kost is….een oma breidt een sjaal. Niks geks, maar wel het begin van een prachtig mooi initiatief. De sjaal was voor niemand in het bijzonder, maar meer bezigheidstherapie voor oma. Iets wat ze al jaren deed. Zoals vele oma’s. De sjaal mocht Niek uiteindelijk houden en die was zo geroerd door dit verhaal dat hij samen met Jip iets moois bedacht. Wat in 2011 als een pilot is gestart, is nu een organisatie waar vele grannies en vele mensen plezier van hebben.

Weg eenzaamheid!

In groepjes verspreid over het hele land werken de grannies samen met jonge ontwerpers om de mooiste knitwear te breien en haken. Van mutsen, sjaals, wanten, tassen en zelfs stropdassen. Op deze manier wordt op super creatieve wijze de eenzaamheid onder ouderen tegen gegaan. What’s not to like?! Plus, het is een leuke originele springplank voor jonge ontwerpers. Win win dus 🙂

Personal touch

Wat leuk……bij je bestelling krijg je een kaartje met een persoonlijke boodschap van de Granny die hem gemaakt heeft. Lieve handgeschreven teksten als “Deze sjaal tegen de kou, breidde ik graag voor jou” en “Met deze warme col van Ans, heb je eerder sjans” worden bij je bestelling geleverd. Er wordt vervolgens ook aan je gevraagd om een kaartje terug te sturen aan de Granny. Hoe leuk is dat?! Een kaartje vindt tenslotte iedereen leuk om te krijgen en geeft natuurlijk voldoening voor oma om weer een mooie muts of wanten te gaan maken.

Fan

Wij zijn onwijs fan van het prachtige initiatief en heel eerlijk…..er staan zo veel mooie items op dat ik nog geen keuze heb kunnen maken! Maar dat dat binnenkort gaat gebeuren, staat vast! Er komt tenslotte nog genoeg kou aan deze winter….. Bezoek de site of hun Facebook maar eens! Ik weet zeker dat jij ook om bent!