Fashion trend: sandwich dressing

Een trend die door TikTok weer nieuw leven is ingeblazen: sandwich dressing. Met deze stijlregel is een kledingcrisis verleden tijd. Het principe: de onder- en bovenkant van jouw outfit zijn van dezelfde kleur of volume, alles wat er tussen zit is een variëteit naar keuze. Door boven en onder te matchen houd je jouw outfit in balans en heb je altijd een weldoordachte look. Is deze trend iets voor jou?

Colour sandwich

De gekleurde sandwich is sandwich dressing door middel van kleur. Kies schoenen en een top in dezelfde kleur om jouw outfit in balans te houden, of match de schoenen met eenzelfde kleur hoed. De combinaties zijn eindeloos, maar vooral met opvallende kleuren zijn er leuke opvallende outfits te creëren. Van roze tot groen en geel. Iets opvallends niet echt voor jou? Dan pak je deze trend ook al mee met bijvoorbeeld zwarte loafers en een zwarte blazer.

Fashion trend: sandwich dressing
Bron: Pinterest
Fashion trend: sandwich dressing
Bron: Hailey Bieber
Fashion trend: sandwich dressing
Bron: Pinterest

Volume sandwich

Naast kleur kun je ook werken met volume om jouw outfit uit te balanceren. Wanneer je kiest voor een blazer met grote schoudervullingen, kies dan niet voor een strakke legging aan de onderkant, maar eerder voor flares of wijde broekspijpen. En ga niet voor een klein hakje, maar een stevige blok onder je hiel. Van pofmouwen met wijde pijpen tot schoudervullingen en flares. Ook hier is het keywoord ‘balans’.

Fashion trend: sandwich dressing
Bron: Pinterest
Bron: Pinterrest
Fashion trend: sandwich dressing
Bron: Pinterest

Fashion trend: sandwich dressing. De Faux pas

Zoals bij iedere stijlregel zijn er ook bij de sandwich regel een aantal faux pas. Vind je het lastig, pas de regel dan met name toe met basic items. Match grote witte oorbellen met witte sandalen, een donkerblauwe blouse met een donkerblauwe blokhak en een zwarte blazer met zwarte laarzen. Let op bij het gebruik van prints, zo voorkom je een te hysterische outfit, want alhoewel dat gele kleurtje in jouw sneakers ook terugkomt in jouw trui met stippen, wil het niet zeggen dat de match van prints een al te beste look vormen.

Meer fashion? Je leest het hier.