Espadrilles! We love them! Check hier de 11 leukste van deze zomer!

De zomer is in aantocht! En dat betekent natuurlijk…..blote voetjes (liefst met mooi gelakte nageltjes in een knal kleur!) In ballerinaatjes, slippers, mooie sandaaltjes en….in Espadrilles! Onze all time favoriet met de zool van touw. Gewoon een comfortabel schoentje dat je zowel casual als chique kan dragen. Leuk met een spijkerbroek en een blousje of mooie top, maar ook zeker onder een zomers jurkje. We love’m!

Hot, hip & happening!

Zowel de platte variant als die met de sleehak zijn niet uit het modebeeld weg te denken deze zomer. Je ziet ze niet alleen bij de bekende betaalbare ketens maar ook bij de luxere modehuizen. Van simpele exemplaren in een uniekleur, tot een combinatie van verschillende materialen, pailletjes, leer, suède, versieringen erop en leuke printjes….de Espadrille is hot, hip & happening!

Alpargatas

Pyreneeën 14e eeuw. Daar vinden de oh zo geliefde schoentjes hun oorsprong. De Fransen noemden ze Espadrilles, de Spanjaarden Alpargatas. Spaanse boeren vlochten spartelgras voor de zool en gebruikten voor de rest van de schoen materialen als katoen en linnen. Daarna zijn ze de wereld overgaan en is bij de meesten van ons de Franse benaming blijven hangen.

Leuk weetje: ben je nou ooit op een Spaanse bruiloft en zitten je pumps niet zo lekker?! vaak worden op Spaanse bruiloften de Alpargatas uitgedeeld aan de vrouwelijke gasten. Kun je mooi comfortabel dansen tot de vroege uurtjes!

Welke?

Heb je er nou nog geen in je kast staan (wat wij ons niet voor kunnen stellen, maar goed ;-)) of ben je gewoon toe aan nóg een paar? Check hieronder de leukste van dit moment!