Escape Room Veghel

We zijn beland in Veghel, in het jaar 1937. We zitten bij het plaatselijke politieteam en de rechercheur vraagt ons om een zaak te onderzoeken. De boeren in Veghel zijn in paniek. Er is iets vreemds aan de hand met de beesten. De varkens zijn aan het schuimbekken en de pasgeboren kalfjes lijken op monsters. Wij zijn ervan overtuigd: We zullen dit mysterie wel eens even oplossen! We stappen de kamer in en storten ons op dit avontuur.

Escape Rooms

We staan vol enthousiasme in de escape room in Veghel. In 2013 werd de eerste escape room van Nederland geopend. In 2014 en 2015 zijn er in een razend tempo veel bij gekomen. Een escape room is een spel voor volwassenen. Je laat je opsluiten in een kamer waar je puzzels moet oplossen om binnen een bepaalde tijd uit de kamer te ontsnappen. Het kunnen fysieke puzzels zijn, maar ook logische reeksen, cijferpuzzels en je moet goed kijken en zoeken. Het is in korte tijd ontzettend populair geworden. Een escape room is namelijk dé plek om als volwassene te spelen. En spelen geeft ons een onbezorgd gevoel. In een goed opgezette escape room waan je je even in een hele andere wereld.

Escape room Veghel

Na het bezoeken van de eerste escape room was ik helemaal fan. Inmiddels ben ik bij verschillende escape rooms geweest. Een goede escape room moet volgens mij twee belangrijke elementen bevatten:
1. puzzels die goed in elkaar zitten
2. een goed verhaal/sfeer
Escape Room Veghel heeft het allebei. Zodra je je auto parkeert op het historische industriële terrein, voel je de sfeer al. Oude gebouwen van de voormalige mengvoederfabriek zijn omgebouwd tot sfeervolle restaurants. Voordat je bij de escape room bent, kom je door De afzakkerij. Dit is een sfeervol café waar vroeger voer in zakken werd ‘afgezakt’ en verpakt. Ook in de escape room zelf zie je nog oude onderdelen van de mengvoederfabriek. En het leuke is dat het verhaal ook helemaal in dit thema is. Je waant je echt in het jaar 1937 waar je een mysterie rondom varkensvoer op moet lossen.
De Escape Room Veghel is echt een uitdaging. De puzzels zijn divers en niet gemakkelijk. Je kunt hints vragen wanneer je dit wil, maar de echte doorzetter lost de puzzels op zonder hints. Dit alles die je onder de tijdsdruk van 60 minuten. Dat zorgt voor de (on)nodige extra spanning, zeker als je net als wij pas na 57 minuten de laatste code hebt ontcijferd!

Kortom, Escape Room Veghel is de perfecte plek voor een spannend uitje. Van te voren kun je heerlijk eten in een van de goede restaurants. Of je gaat nog wat drinken in café de Afzakkerij. Wil jij ook een poging wagen om dit mysterie op te lossen? Reserveer dan op de website!

Laat even weten hoe snel jij ontsnapt bent!