Er gaat niets boven…

Groningen… Het klinkt voor velen als het eind van de wereld, dat is toch veel te ver weg! Maar als je er eenmaal geweest bent, ben je verkocht! Of het nou om die speciale expositie in het Groninger Museum is, het uren mensen kijken vanaf het terras van de Drie Gezusters of dat biertje bij Café Soestdijk (daar waar Prins Maurits ook gewerkt heeft). Het bruisende Groningen heeft iets bijzonders… We zetten het even op een rijtje!

3X BESTE SLAAPTIPS VOOR STEDENTRIP GRONINGEN

City Hotel Groningen

Gelegen aan de Gedempte Kattendiep ligt het City Hotel Groningen, voorheen overbuurman van het Holland Casino maar deze is in augustus 2017 in vlammen opgegaan. General Manager Niels en zijn team van het City Hotel Groningen bedenken elke keer weer creatieve en verrassende dingetjes voor de gasten die je verblijf net wat specialer maken. Keihard zingen onder de douche met een spons in de hand in de vorm van een microfoon, wij houden er van! En natuurlijk een heerlijke comfortabele kamer voor niet te veel geld.

Groningen beleven als een echte Stadjer (iemand uit Groningen 😉), boek dan een leuke Airbnb, hieronder twee opties! 

Hartje Groningen

Deze geweldige woning staat in het hartje van Groningen, het centrum is dus op steenworp afstand. Fijn als je bepakt en bezakt bent van het shoppen, of te diep in het glaasje gekeken hebt in het bruisende Groningen. Bij mooi weer kan je heerlijk genieten op het dakterras van deze woning terwijl je lekker mensen kijkt die over straat lopen of in een bootje langskomen door het kanaal. 

De woning heeft ruimte voor maar liefst 6 personen en kost maar € 140 per nacht, perfect voor een weekendje weg met de meiden!

Meer info

Als een godin in Groningen

Als je het niet erg vindt om iets verder van het centrum te zitten, is deze prachtige villa iets voor jou! Hier heb je een ruime tuin tot je beschikking en ben je in de buurt van het stadspark. Met de auto ben in ongeveer 10 minuten in het centrum en met het openbaar vervoer een kleine 20 minuten. Bij deze Airbnb kun je ook in de winter nog lekker buiten zitten onder het loungeterras met de vuurkorf aan, dat is toch heerlijk! 

Echt prijzig is het ook niet, je zit hier namelijk al met z’n vijven voor € 130 per nacht. Zo kun je lekker ontspannen in het bruisende Groningen met je vriendinnen. 

Meer info

ER OP UIT!

Ok, we weten waar we gaan slapen, maar wat gaan we doen? Cultuursnuivers, party people, foodlovers en luilakken opgelet, voor jullie allemaal wat leuke tips.

Mr. Mofongo

In 2017 uitgeroepen tot ‘de lekkerste cocktailbar van Nederland’ door Esquire. Mr. Mofongo is een gezellige bar met, je raadt het al, de lekkerste cocktails! Grappig… Armando tapt alle likeuren en gins uit de flessen in de metershoge backbar. Armando is trouwens geen persoon maar een robotarm! Mind blowing…

Groninger Museum

2019 is voor het Groningen Museum een jubileumjaar want zij vieren hun 25-jarig bestaan. Om dit te vieren wordt de tentoonstelling Mendini World samengesteld door hoofdarchitect Alessandro Mendini. Het museum is één van de topattracties van de stad in een modern gebouw (you either like it or not) tegenover centraal station.

Eierbal

Populair in Groningen is de eierbal, de wat? Ja de eierbal, een snack gewoon te halen bij iedere snackbar en lekker dat hij is. Een hard gekookt gepeld ei omringd door ragout, de bal wordt gepaneerd en gefrituurd, jumm. De beste, die haal je bij Cafetaria Koning. Als je binnen stapt heb je het idee dat je jaren terug de tijd in bent gegaan met de bruine tegeltjes aan de muren, maar eierballen bakken, dat kunnen zij als geen ander.

De Drie Gezusters

Ok ok we weten het, cliché, maar als je in Groningen bent moet je sowieso even bij De Drie Gezusters langs om een tosti met de speciale saus te scoren of gewoon lekker op het terras te hangen en ongegeneerd voorbijgangers aan te staren. In de avonduurtjes bezoek je helemaal bovenin de draaibar. Heb je het zo bont gemaakt dat de Drie Gezusters gaat sluiten, dan maak je jouw avond legendarisch af door naar de kelder te gaan, genaamd de Blauwe Engel (in de volksmond en onder de vrijgezelligen in Groningen ook wel Blauwe Hengel genoemd). Een begrip in Groningen.

Veel plezier in Grunn!