Emeli Sandé live in People’s Place in Amsterdam

Er zijn van die artiesten die zou je gewoon zo graag eens een keer live zien. Voor mij is Emeli Sandé er daar eentje van. Inmiddels kan ik zeggen ‘was’, want vorige week was ik bij haar concert in Amsterdam 😀 En wat was het ontzettend, onwijs, waanzinnig gaaf!

Het concert was in People’s Place, waar ik nog niet eerder was geweest. Het is een redelijk kleine zaal, maar wel heel sfeervol. Uitermate geschikt voor kleine, intieme concerten. En wat mij betreft ook een zeer goede plek voor een concert van Emeli Sandé.

Deze avond zou ze een aantal nummers van haar nieuwe album ten gehore brengen en uiteraard ook wat van haar oude hits zingen.

Het concert van Emeli Sandé

Emeli Sandé ken je ongetwijfeld van haar hits Heaven, Next to me, My kind of love en Read all about it. Haar nieuwste single is het nummer Hurts. Dit nummer staat op het album Long live the angels, dat in november uit gaat komen. Uiteraard speelde ze dit nummer tijdens haar optreden in Amsterdam.

Ik vond het concert echt supergoed. Wat zo vet is, is dat je normaal gesproken naar een concert gaat en dan alle liedjes van een artiest wel eens gehoord hebt. Maar omdat ze hier haar nieuwe nummers ging presenteren, wist je helemaal niet wat je kon verwachten.

Een nummer wat ik echt heel gaaf vond, was Highs & Lows. Op YouTube vond ik een stukje daarvan terug. Als je overigens zoekt op ‘Emeli Sandé People’s Place’ dan kun je vrijwel alle nummers van het concert wel vinden 😀

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=NPAdXppHcK0&w=560&h=315]

Een ander nummer waar ik echt van onder de indruk was, is Every single little piece. Maar nóg beter vond ik het nummer Happen. Dat is er echt zo eentje die ik 40 keer achter elkaar luister in de auto hehe.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=rO1aE9noJBs&w=560&h=315]

Eigenlijk vond ik alle nieuwe nummers die ze deed wel tof. De kans is dus ook behoorlijk groot (ik schat ‘m op zo’n 100%) dat ik haar nieuwe album in november in huis heb 😉

En wil je nog wat meer weten over het nieuwe album, kijk dan onderstaand stukje uit RTL Late Night:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=xzVT_yUXirA&w=560&h=315]