Elke dag een nieuwe fotochallenge met de app OKDOTHIS

Op mijn telefoon staan precies (ik heb zojuist gekeken) 1.250 foto’s en afbeeldingen. Dit varieert van foto’s die ik zelf heb gemaakt tot afbeeldingen die ik van Pinterest heb gedownload. Ook staan er foto’s op die ik via WhatsApp heb gekregen en screenshots die ik maak als ik op mijn telefoon aan het internetten ben. Een groot deel van deze foto’s – en dan bedoel ik ongeveer 99,8% – staat enkel en alleen op mijn telefoon. Zo af en toe plaats ik eens een foto op Instagram en eens in de twee jaar (ongeveer) wijzig ik mijn profielfoto op Facebook. Maar voor de rest staan de foto’s daar “ongezien”.

Onlangs las ik op internet over de app OKDOTHIS. Dit is een app waar alle gebruikers dagelijks een foto-opdracht krijgen. Dit gaat verspreid over verschillende foto’s, bijvoorbeeld sport, kunst en werk. Op de dag dat ik dit blog schrijf, is de DO van de dag Where I go to relax and recharge. Dat wordt ergens vandaag dus nog een foto maken van óf mijn bed óf mijn geopende Netflix-account op m’n laptop 😉

okdothis-app-1Het leuke aan deze app is dat je de foto’s van iedereen kunt bekijken en dat iedereen jouw foto’s kan bekijken. Niks geen vriendschapsverzoeken en afgeschermde accounts, gewoon alles open 🙂

Zo zie je op de afbeelding dus foto’s van andere gebruikers van waar zij heen gaan om te ontspannen en zich op te laden. Je kunt die foto’s vervolgens OK’en, wat vergelijkbaar is met een hartje op Instagram of een like op Facebook. Ook is het mogelijk om een reactie te plaatsen onder de foto’s van anderen.

Je kunt ook zelf een DO uitkiezen uit de lijst. Een paar voorbeelden die er momenteel staan, zijn:

  • Take a picture of the ceiling
  • Brother and sister
  • Extreme architecture in my city
  • Perfect symmetry or balance
  • A random person on the street
  • What does your desk look like?

Je hoeft overigens niet per se een nieuwe foto te maken. Je kunt ook foto’s kiezen die al op je telefoon staan. Zelf vind ik het juist leuk om echt op die dag een foto te maken in plaats van er eentje te kiezen die ik weken of maanden geleden eens gemaakt heb. Onderstaand vind je een video van de app OKDOTHIS:
[vimeo 77507169 w=500 h=281]