Editor in Chief Eline Heeres is een multitaskende duizendpoot

POWERVROUWEN, een serie van en over inspirerende vrouwen. Of ze nu een eigen onderneming hebben, een toffe creatieve duizendpoot zijn, supermama zijn of een eigen verhaal hebben: van deze vrouwen wil je meer weten. Inspirerende verhalen die alles te maken hebben met dromen najagen en het leven vieren, maar hoe doen ze dat? En wat is hun levensmotto? Wij dronken een bak koffie met ze en duiken in hun verhaal..

Eline is de hoofdredactrice van Ladify.nl en runt naast dit online platform haar eigen PR en personal branding business StylemyBrand. Ze is het creatieve brein achter deze rubriek en de redactie vond het dan ook tijd om ook haar eens aan de tand te voelen.

Waar kunnen mensen jou van kennen?

Allereerst, wat super leuk dat ik hier nu zelf in de spotlight sta. Deze rubriek is een waar stokpaardje voor me, dus ik vind het stiekem dan ook een eer dat jullie mij hier een plekje gunnen! Mocht je vaker op Ladify.nl komen dan zul je mijn naam vast en zeker wel eens voorbij hebben zien komen. Sinds een aantal jaar sta ik aan het hoofd van dit te gekke platform en ga ik op zoek naar de mooiste verhalen en achtergronden van vrouwen zoals jij en ik. Natuurlijk wil ik dat onze lezers op dit platform de laatste tips en trends vinden, maar nog belangrijker vind ik het dat (jonge) vrouwen in Ladify.nl een plek vinden waar taboes worden doorbroken en waar zij inspiratie kunnen opdoen voor het leven van hun mooiste leven.

POWERVROUWEN
©Valerie Zen Ruffinen Photography

Waar sta je op dit moment in het leven?

Na een aantal roerige jaren is mijn leven nu aardig in rustig vaarwater beland. Ik woon inmiddels alweer 10 jaar in Amsterdam, heb een ontzettend leuke vriendenkring opgebouwd en stappen gemaakt op professioneel vlak. Na jaren te hebben gewerkt aan bureauzijde, besloot ik eind vorig jaar te kiezen voor een leven als zelfstandig ondernemer. Ik liet de zekerheid van een vast salaris achter me en stortte me op het opzetten en uitbreiden van mijn eigen PR business. Nu ben ik iemand die niet graag één ding tegelijk doet, dus verdien ik mijn inkomen met een grote diversiteit aan klussen. Van het schrijven van website teksten tot het organiseren van PR evenementen en van het netwerken met media tot het uitvoeren van stylingklussen. Doen wat je leuk vindt, dat is waar ik dit jaar extra bewust mee bezig ben. Het werken aan dit platform is er zeker één van!

Wat zijn jouw dromen op persoonlijk en zakelijk vlak?

Wat is het toch heerlijk om te dromen! Wanneer ik mijn ogen dichtdoe en droom over mijn leventje zie ik een mooi oud huis voor me met een fijne omheinde tuin met weelderige bloemen. Door de tuin rent mijn hondje Ollie achter zijn bal aan, gevolgd door één van mijn kleine spruitjes. De zon schijnt en de geur van zomer hangt in de lucht. Naast me zit een een fijne man. Eén met passie, ambities, maar vooral een familieman. Ja ik kan urenlang fantaseren over hoe die droom er uitziet, maar bovenal weet ik dat ik mijzelf op persoonlijk vlak wil blijven ontwikkelen en heel veel tijd met mijn vrienden en familie wil doorbrengen. Nog meer leren genieten van de kleine momentjes en af en toe weggesleept worden door grootste avonturen. Heerlijk!

Op zakelijk vlak wil ik mijn business verder uitbouwen tot een steady bedrijf. Het lijkt me fantastisch om de handen ineen te slaan met andere ondernemende vrouwen, om zo geweldige opdrachten op PR en communicatievlak te kunnen uitvoeren voor mooie klanten. Binnen nu en vijf jaar zie ik mijzelf dan ook op mijn eigen kleine kantoor met een aantal anderen. Bovendien koester ik nog altijd de droom om iets van een modelijn op te zetten. Mode is een grote passie van me en ik zou heel graag mijn stijltje met anderen willen delen in een zelfontworpen collectie.

POWERVROUWEN
©Valerie Zen Ruffinen Photography

Wat is de mooiste, pijnlijkste, grootste les die je tot nu toe in het leven hebt geleerd?

Het leven is één grote les en je bent nooit uitgeleerd, laat ik daar mee beginnen. Heb je net die ene pijnlijke, ongemakkelijke of mooie les geleerd, dient zich weer een volgende uitdaging aan. Wat ik wel heb geleerd en wat ik anderen graag wil meegeven is dat je vooral je hart moet volgen. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om van jouw leven iets moois te maken en soms betekent dit dat je gewoon eens in het diepe moet springen, wat anderen er ook van denken en zeggen.

Welk taboe zou jij willen doorbreken?

Dat gezegd hebbende kom ik direct bij het taboe dat ik graag zou willen doorbreken en dat is het taboe op mentale problemen. Met name in de Westerse wereld kampen zoveel mensen met angst en depressie, en nog altijd word je met deze aandoening in een hokje geplaatst. Zelf leed ik na het doormaken van een burnout, jarenlang aan een chronische depressie – dysthemie. Iets waar ik enorm mee gestruggled heb. Met behulp van medicatie kwam mijn hoofd tot rust en kon ik de ware oorzaak van mijn mentale problemen onder ogen zien en een plekje geven. Inmiddels heb ik mijn medicatiegebruik afgebouwd en voel ik me sterker en meer bewust dan ooit tevoren. Door hier openlijk over te spreken hoop ik voor anderen het pad vrij te maken. Voel je je vaak down, heb je wel eens zelfmoordgedachten? Weet, je bent nooit alleen. Vraag om hulp, het is niets om je voor te schamen!

POWERVROUWEN©Valerie Zen Ruffinen
©Valerie Zen Ruffinen Photography

Wat is jouw levensmotto?

Mijn levensmotto? Daar moet ik even over nadenken, want één motto noemen vind ik lastig. Leef vanuit je hart, is denk ik wel een hele belangrijke (mijn coach, die mij het wandelende hoofd noemt, zal hier hard om moeten lachen). Over het algemeen zijn we in deze Westerse wereld zo gefocust op ‘verstandig’ doen en vergeten we naar onze intuïtie te luisteren. Hierdoor belanden we in burnouts, depressies en een leven in het gelid van ‘society’. Verder zoek ik naar die kleine geluksmomentjes, bestaat voor mij het begrip ‘overdressing’ niet en geloof ik in leef en laten leven!

Welk advies zou jij jouw jongere ik geven?

Het advies dat ik aan mijn jongere zelf zou willen geven sluit eigenlijk aan bij wat ik al genoemd heb. Vertrouw op je intuïtie, durf je uit te spreken over je gevoelens en schaam je er niet voor. Verder zou ik tegen de kleine Eline willen zeggen dat ze mooi is zoals ze is en dat ze heel veel mensen gelukkig gaat maken. Watch me!