Eilandhoppen in Griekenland: Zakynthos

Onze Zoë ging op reis naar de Griekse eilanden. Om zoveel mogelijk van de Griekse cultuur te snuiven hopte zij van eiland naar eiland. Van Lefkas tot Kefalonia en van verse Griekse salades tot gyros en de vangst van de dag uit de azuurblauwe zee. Lees hier al haar avonturen tijdens het eilandhoppen in Griekenland. In dit artikel staat eiland Zakynthos in de picture.

Hadden we eerder moeten doen

Griekenland… Ik was er nog nooit geweest. Achteraf snap ik daar niks van en roep ik steeds opnieuw dat we al veel eerder een keer voor Griekenland hadden moeten kiezen als vakantiebestemming. Ik zal je vertellen waarom. Dan bedoel ik niet de ‘standaard’ highlights en must-visits, maar de dingen die op ons echt de meeste indruk gemaakt hebben. Voor deze vakantie kozen we – deels doordat ik keuzes maken nu eenmaal heel lastig vindt – voor eilandhoppen. Zakynthos, Kefalonia en Lefkas liggen vlak bij elkaar, dus zijn ideaal om met elkaar te combineren binnen één vakantie. En wat hebben we genoten!

Eilandhoppen in Griekenland: Zakynthos
Ons uitzicht bij de Airbnb

Zakynthos

Na een hobbelige start van de vakantie – i.e. een gecancelde vlucht – komen we ’s avonds laat aan op Zakynthos en worden we door een taxi naar onze Airbnb ‘Sterre of the sea’ gebracht. Via een hobbelig, smal en stijl weggetje naar beneden bereiken we in het donker onze bestemming. Eindelijk! We worden warm onthaalt en na een nacht slaap wacht de verrassing: onze locatie bij daglicht. Wauw! Dat was het echt. Vanuit onze kamer stappen we direct het grote gedeelde terras op, recht boven de zee. Wat een plek… Met onze huurauto gaan we direct onderweg om het eiland te verkennen. Langs kronkelende wegen belanden we bij de meest fantastische stranden van dit bijzondere eiland. Samen op avontuur, van de ene wauw in de ander.

Shipwreck beach

Carretta Caretta Schildpad

Denk je aan Zakynthos, dan denk je aan de Caretta Caretta schildpad. Mijn doel deze vakantie is dan ook om er tenminste één te spotten. Een plek waar de schildpad vaak te zien is, is Cameo Island. Deze bestemming staat dan ook zeker op het lijstje. Het eiland zelf is te bezoeken via een loopbrug. Naast een brug is dit ook een populair decor voor Insta-waardige kiekjes. Het eiland is leuk om gezien te hebben, maar voor mij niet de highlight. Deze komt als we terugwandelen over de brug. We zien een Caretta Caretta schildpad zwemmen. We rennen naar de auto om onze duikbril en snorkel (+ waterschoenen niet te vergeten) te halen en zijn nog net op tijd om in de buurt van de schildpad te komen. Op gepaste afstand (belangrijk!) bewonderen we het majustueuze dier van alle kanten.

Bron: Correndon
Eilandhoppen in Griekenland: Zakynthos
Zwemmen met schildpadden

Te paard te zee: zeepaard

Voor vertrek naar Griekenland ontdekte ik Laganas Horseriding Center via Instagram. Als paardenmeisje ging mijn hard natuurlijk sneller kloppen en kon ik voor deze vakantie dan ook niet anders dan een rit te paard in zee boeken. Nee niet gewoon een wandeling door zee met de hoefjes, maar echt zwemmen te paard. Je begrijpt, dit wilde ik meemaken. En ik zeg je, de rit was FAN-TAS-TISCH! Door de natuur vertrekken we richting het strand, waar we te water gaan. Eén voor één worden we steeds dieper de zee in begeleid en dan… zwemmen we! Naast een fijne verkoeling voor mijzelf, zijn ook de paarden er blij mee. Bovendien is het een goede training voor hun spieren en pezen. Een echte aanrader dus voor wie van paardrijden houdt!

Meer informatie vind je op laganahorseriding.gr

Eilandhoppen in Griekenland: Zakynthos
Daar staan we dan..

Zwemmen maakt hongerig: restauranttips

Door al mijn enthousiasme over de ‘must do’s’ op Zakynthos vergeet ik bijna een zeer belangrijk onderdeel van deze trip: het eten. Want ja, dat was gewoonweg fantastisch! Probeer vooral zoveel mogelijk lokale gerechten te proeven. Nieuwe smaken ontdekken is het leukste wat er is. Wij eten tijdens de reis onder andere bij Restaurant La Bassia. Een plek met een terras dat omringd is door lavendel met prachtig uitzicht op zee. En het eten was er natuurlijk ook nog eens fantastisch. Nog een aanrader is de Taverna Akrotiri. Deze tip kregen we van Angelo – de eigenaar van onze Airbnb Sterre of the sea. Taverna Akrotiri is een familiebedrijf. Een terras met veel groen en gezellige lampjes. Er hangt een heerlijke, gemoedelijke sfeer en het is net alsof je de huiskamer van deze lieve familie binnenstapt. Niet onbelangrijk: Het eten is er top. Gratis tip: stel je menu samen met allerlei voorgerechten. Zo proef je vanalles van de Griekse keuken.