Eilandhoppen Griekenland: Kefalonia

Onze Zoë ging op reis naar de Griekse eilanden. Om zoveel mogelijk van de Griekse cultuur te snuiven hopte zij van eiland naar eiland. Van Lefkas tot Kefalonia en van verse Griekse salades tot gyros en de vangst van de dag uit de azuurblauwe zee. Lees hier al haar avonturen tijdens het eilandhoppen in Griekenland. In dit artikel staat eiland Zakynthos in de picture.

Hop hop

Na Zakynthos staat het eiland Kefalonia op de planning van ons Griekenland eilandhopavontuur. Om 8.00 uur in de ochtend vertrekken we met de ferry naar Kyllini. Hier stappen we over op de volgende ferry die ons naar Poros, Kefalonia brengt. Op het eiland proberen we een auto te huren, maar dit gaat helaas niet zo makkelijk als we van te voren gedacht hadden. Het is hoogseizoen in Griekenland en het eiland telt maar een beperkt aantal huurauto’s. Om niet nog meer tijd te verspillen midden in de hittegolf, besluiten we met een taxi naar onze volgende bestemming te rijden: Airbnb Apollo Studio. Een prachtig gelegen appartementencomplex met een fijn zwembad. Helaas ligt onze verblijfplaats wel wat ver van de bergen die we willen bezoeken. Zonder auto zou er dan ook weinig van onze plannen terecht komen..

Eilandhoppen Griekenland: Kefalonia
Eilandhoppen Griekenland: Kefalonia

Ultieme gastvrijheid

Het komt onze gastheer Nikos ter gehore dat wij problemen hebben met het vinden van een huurauto. Behulpzaam als hij is slaat hij direct aan het bellen en helpt ons binnen 2 uur aan een huurauto. Een goede vriend van hem komt ons oppikken om naar het verhuurbedrijf te rijden. Hij moest immers toch zijn nichtje naar het centrum brengen. Met onze billen eindelijk in een huurauto kunnen we dan eindelijk onze plannen doortrekken: een rondje eiland, te beginnen bij de Melissani Cave.

Eilandhoppen Griekenland: Kefalonia
Bron: Fae

Hot grot

De Melissani-grot (Grieks: Μελισσάνη), ligt ten noordwesten van Sami in de Ionische Zee. De grot wordt omringd door een beboste berghelling en is 163 meter lang en 40 meter breed. De diepte in de grot varieert van 10 tot wel 39 meter, wat in combinatie met de zon zorgt voor een spectaculair licht- en kleurenspel. Het water is er brak: afkomstig van het Katavothres meer in de buurt van Argostoli, dat de zee in stroomt. De Melissani Cave is een prachtige plek die je zeker gezien moet hebben wanneer je een bezoek aan Kefalonia brengt. Let wel, het is een toeristische trekpleister dus je zal niet de enige zijn die een gokje waagt in en overvol bootje tijdens een kort tochtje over het water de cave in. Maar geloof mij, je zult geen spijt krijgen.

Eilandhoppen Griekenland: Kefalonia
Eilandhoppen Griekenland: Kefalonia

Let’s go to the beach

Kefalonia heeft natuurlijk ook heel veel prachtige stranden om te ontdekken. Myrtos Beach is daar één van en is – net als de grot – razend populair onder bezoekers van het eiland. En terecht, het is inderdaad een heel erg mooi strand. Toch zijn er ook vele andere mooi stranden op het eiland, die ook zeker het ontdekken waard zijn. Mijn tip: schiet een mooi plaatje van Myrthos Beach vanaf het uitkijkpunt en rijdt door naar één van de meer verborgen parels voor een heerlijk dagje aan het strand. Weg van alle drukte. Eén van die verborgen parels vinden we met hulp van Nikos. Hij raad ons aan vanaf Apollo Studio de berg naar beneden te rijden tot aan het strand, om hier met een taxi-boot naar een afgelegen strand te reizen waar je enkel en alleen met de boot (of zwemmend) kunt komen. Tijdens de boottocht passeren we kleine inhammen en adembenemende witte rotspartijen. Een beleving op zich!

Eilandhoppen Griekenland: Kefalonia

Charmante kustplaats: Assos

Naast de bergen, rotsen en stranden, ontdekken we ook de plaatjes van Kefalonia. Assos is een klein en autovrij kustdorpje met kleurrijke huisjes en een gemoedelijke sfeer. Het dorp ligt tegen een heuvel aan op een schiereilandje omringd door groen; de perfecte plek om mooie plaatjes te schieten of gewoon in stilte de omgeving in je op te nemen. In het dorp zijn er leuke restaurants en terrasjes en vind je zelfs een Venetiaans kasteel uit de 15e eeuw. . Wil je van het echte Griekse leven proeven, dan wil je een bezoekje aan Assos dus niet missen tijdens het eilandhoppen in Griekenland.

Lefkas & Zakynthos

Kefalonia is niet het enige eiland dat ik bezoek tijdens dit eilandhoppen in Griekenland. Ook Lefkas en Zakynthos konden een bezoek van ons verwachten. Lees hier alles over mijn avontuur op Lefkas, of lees meer over een bezoek aan Zakynthos.