Eerste hulp bij inpakstress: 5 inpaktips voor lastminute packing

Sta jij aan de vooravond van een leuke trip? Dan is dit het moment waarop je als lastminute inpakker wellicht stress krijgt. Nergens voor nodig, want met deze inpaktips heb jij binnen no time jouw koffer klaar staan voor jouw volgende avontuur.

Maak een inpaklijst

Misschien een open deur, maar het maken van een inpaklijst is toch wel echt heel handig. Kost even wat tijd, maar deze inpaklijst vormt direct de basis voor jouw paklijst voor al jouw volgende reisjes (wat dacht je van een tripje naar Malta & Gozo?). Maak een lijst met alle standaard benodigdheden voor op reis. Denk hierbij aan je paspoort, opladers voor je telefoon, toiletartikelen, ondergoed, sokken en ga zo maar door. Met dit lijstje in de hand kun je jouw koffer (of tas) gaan vullen.

Kies multifunctionele kledingstukken

Voor diegene die thuis al struggled met zijn kledingkeuze in de ochtend, kan het kiezen van outfits voor op reis een enorme uitdaging zijn. Maak alvorens jouw koffer in te pakken een aantal kledingsets die je zo uit je tas kunt vissen en dragen. Kies sneakers, shorts, T-shirts en jurkjes uit die makkelijk met elkaar te combineren zijn. Zo hoef je minder kleding mee te nemen en bespaar je ruimte in je koffer. Denk ook aan het inpakken van accessoires zoals een goede statement oorbel, sjaaltje of riem. Zo geef je je outfit iedere keer weer net een andere touch.

Rol je kleding op

Kleding gekozen? Dan is het tijd om in te pakken. De tip der inpaktips: rol je kledingstukken op in plaats van ze op te vouwen. Dit bespaart ruimte en voorkomt kreukels. Bovendien kun je gemakkelijker bij specifieke kledingstukken komen zonder alles overhoop te halen. Een echte lifesafer, zeker als je aan het rondreizen bent.

Gebruik reisflesjes voor toiletartikelen

Giet je favoriete shampoo, conditioner en andere vloeibare toiletartikelen over in reisformaat flesjes. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar zorgt er ook voor dat je geen grote flessen hoeft mee te nemen die mogelijk lekken. Een tas vol douchegel is namelijk iets wat je echt niet wilt!

Gebruik packing cubes

Nog zo’n handige inpaktip: gebruik packing cubes. Packing cubes zijn handige organizers die je helpen om je koffer efficiënt in te pakken. Door vergelijkbare items bij elkaar te houden en ze in aparte cubes te stoppen, blijft je koffer georganiseerd en kun je gemakkelijk vinden wat je zoekt. Vergeet verder geen plastic zak voor de vuile was mee te nemen en een Airtag in je koffer te droppen zodat je weet waar jouw koffer zich bevindt.

Wij hebben zin in een reisje gekregen, jij ook? Safe travels!