Een oestertje voor de dorst

Houd jij ook zo van oesters als ondergetekende? Of ben je iemand die niet zo weg is van een flinke slok zee. Al kunnen we je verzekeren, als je denkt dat een oester niet meer is dan een hap zeewater, dan moet je er nog eentje proeven. En geloof ons, wij hebben dé plekken voor je om dit uit te proberen – of gewoon heerlijk te genieten dus, voor de liefhebbers onder ons.

Vandaag is het namelijk nationale oesterdag – YAY! En als we iets kunnen vieren, dan doen we dat, met liefde! Hierbij de lekkerste plekken in Amsterdam waar je even kunt crashen voor een oestertje, of waar je ze je dus echt over kunnen halen om die heerlijke zeevruchtjes te eten.

Bar Fisk
Hier krijg je geen ‘gewone’ oesters. Bij Bar Fisk maken ze relatief eenvoudige gerechten, maar wel gerechten die barsten van smaak. You can say: een ware smaakexplosie! De oesters op de kaart worden geserveerd met een vinaigrette van Tel Avivse limonana – een frisse limonade van versgeperst limoensap en muntblaadjes. Fris en fruitig dus!

Café Americain
Je weet dat een echt fijne oester ook nog een parel van binnen kan dragen toch? Geen wonder dat het luxe lekkernij is natuurlijk. Bij Café Americain nemen ze dat wel heel letterlijk, met de champagne dan! De oesters combineer je bij Americain met de heerlijke bubbels van Bollinger. Ohja en plan ‘m alvast in voor deze vrijdag, want dan krijg je ook nog een lekker deuntje livemuziek op de achtergrond.

Foodhallen
Ken je Le Big Fish in de foodhallen nog niet? Hoog tijd dat je deze toko leert kennen, want hallo lekker eten! Ieder weekend serveren ze oesters met een culinaire twist. Van oesters met Tosa-dashi tot kimchi. We zeiden toch, met een twist. Je kunt hier dus iedere week weer heen, zonder ooit verveeld te worden. Win-win!

The Duchess
Zin in oesters DELUXE? Dan moet je een avondje naar The Duchess. Hier krijg je oesters zoals je ze wilt, met extra attitude en dat doet het dan ook weer lekker op den Insta.