Een nieuwe start: Hoe reset je jezelf?

Een start van een nieuw seizoen. Een mooi moment om jezelf te resetten. Door jezelf regelmatig de vraag te stellen: Ben ik nog steeds gelukkig? En voel ik mij goed bij alles wat ik doe? Sta je niet jarenlang op de automatische piloot. Zo merkte ik bijvoorbeeld dat de dingen waar ik een jaar geleden nog energie van kreeg, nu zorgen voor een moe en futloos gevoel. Dit was het signaal dat er iets moet gaan veranderen..

Nu moet ik gelijk eerlijk bekennen, dat ik geluk heb dat ik heel goed weet wat ik wil. Hierdoor kan ik mijn koers makkelijk zelf bepalen. Op het moment dat ik voel dat ik niet meer blij wordt van de dingen die ik doe, ga ik gelijk kijken waar dat door komt: Waarom voel ik mij rot? Wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat ik mezelf beter ga voelen?

Nieuwe start

Je huis

Ben jij nog steeds blij als je je huis binnen stapt? Als dit antwoord nee is, is het slim om daar iets aan te doen. Door jezelf vragen te stellen kom je er achter waarom je niet blij bent. Maakt de inrichting mij onrustig? Vind ik de omgeving niet fijn? Of ben je iemand bent die spullen niet meteen opruimt, waardoor het snel rommelig wordt in huis? Probeer dan eens te kijken of je een vast moment in de week kunt plannen om je huis op te ruimen en schoon te maken. Je zult merken dat het rust gaat geven in je hoofd.

Woon je samen? Dan is het fijn om de taken eerlijk te verdelen. Zo zorg je er samen voor dat jullie fijn kunnen wonen.

pizza and boyfriend

Je baan

Vanaf mijn zestiende weet ik dat mode de branche is waar ik in wil werken. Maar ook binnen deze branche is het een zoektocht om mijn plek te vinden. Door in alle facetten werkzaam te zijn geweest, ontdek ik waar mijn krachten liggen en leer ik wat ik het leukste vind om te doen.

Ook bij dit proces is het belangrijk dat je jezelf vragen stelt: Krijg ik energie van mijn werk? Geeft mijn baan mij nog steeds voldoening en uitdaging? Als het antwoord ja is, weet je dat je nog steeds op de goede plek zit. Is het antwoord nee, ga dan eens kijken of je misschien door kan groeien binnen de organisatie waar je werkt. Of is het misschien tijd om op zoek te gaan naar een andere baan?

Hoe zou mijn ideale werkweek eruit zien? Deze vraag heeft mij geholpen om er achter te komen welke baan bij mij past. Natuurlijk zullen er altijd dingen zijn die je minder fijn vindt, maar in grote lijnen moet je gelukkig zijn met wat je doet.

“ The best feeling in the whole world is watching things

finally fall into place after watching them fall apart for so long “

LiveLifeHappy.com

Als jij niet gelukkig bent, raad ik je aan om te beginnen met het maken van een plan en jezelf te focussen op één ding. Ik ben begonnen om in mijn vrije tijd volop te solliciteren. Daarnaast ben ik opzoek gegaan naar een coach die mij kan helpen bij dit proces en die mij leert om te gaan met de (vele) afwijzingen. Daarna ben ik mij gaan richten op het vinden van een nieuw huis.. Inmiddels is beide gelukt en zit ik weer vol nieuwe energie! Ik ben klaar voor lente!