Een mooie huid begint bij een goede verzorging

Een mooie huid, die willen we allemaal wel. Zodra er dan ook een puistje of oneffenheid in ons gezicht verschijnt is het bij sommigen al blinde paniek. Maar wat is nu een goede huidverzorging? Hoe zorg je er nu voor dat deze licht glanst en je kan stralen? Wij zochten het uit en kwamen tot de volgende tips.

Leef gezond!

Wellicht een open deur, maar dit cliché is echt waar. Alcohol, sigaretten, drugs.. ze hebben allemaal niet het beste voor met jouw huid. Vermijd het gebruik ervan dan ook zoveel mogelijk, beweeg voldoende en adem genoeg frisse lucht in. Je zal zien dat dit niet alleen je mind maar ook jouw huid goed doet!

Een mooie huid begint bij een goede verzorging

Slaap voldoende

Het welbekende schoonheidsslaapje is geen fabeltje. Een goede kwaliteit slaap draagt bij aan een mooi uitziende huid. Dit komt omdat je huidcellen ’s nachts herstellen. Ook is er bij een goede nacht rust een goede productie collageen. Dit zorgt ervoor dat je huid er stralender en jonger uitziet. Op tijd naar bed dus!

Eet gezond

Nog zo’n advies waarvan je eigenlijk al lang weet dat het helpt. Een mooie huid komt van binnenuit, je lichaam maakt immers jouw nieuwe cellen aan. Wat je eet en drinkt heeft direct effect op dit proces en dus ook op de conditie van je huid. Zorg dat je voldoende vitaminen, mineralen en eiwitten binnenkrijgt en eet en drink zo min mogelijk voorbewerkte voedingsmiddelen.

Een mooie huid begint bij een goede verzorging

Bescherm en verzorg je huid

Om jouw huidconditie te verbeteren is het niet alleen belangrijk om interne factoren te beheersen, ook is het belangrijk om je huid te beschermen tegen elementen van buitenaf. Zo kan de zon – weten we allemaal – veel schade toebrengen aan de huid en is het belangrijk om jezelf dagelijks te beschermen door middel van een crème met SPF. Verder kan vuil, make-up en een slechte luchtkwaliteit zorgen voor verstoppingen in de huid. Maak jouw huid dan ook iedere dag goed schoon met een cleanser. Een licht scrubbende exfoliërende verzorgende gel bestaande uit een actieve, huidvriendelijke formule waarbij de normaal tot vette huid grondig gereinigd wordt zonder de huid te strippen, kan zorgen voor een mooie glow.