Één kopje koffie! Het is Koffietijd

“Ik sta op, nog niet wakker. Ik wankel door ’t huis als een stakker. Maar ondanks alles haal ik m’n doel. Op ’t gevoel. Ja, ik ben ’n gebruiker. Het pure spul dus zonder de suiker. Ik giet ’t zwarte goud in een kop. En ik leef weer op!” Eén kopje koffie! We kennen allemaal deze vrolijke song van VOF de Kunst wel. En wat snakken we vaak naar een kop koffie. Of je nu net bent opgestaan, op je bureaustoel neerploft of thuis komt na een lange werkdag. Wist je dat velen van ons de gewoonte hebben om eenmaal thuis van werk eerst één kopje koffie te drinken? De koffie op kantoor is vaak niet te zuipen. Eenmaal thuis is het dan ook vaak tijd voor dat échte lekkere kopje. En hoe maak je deze kop koffie dan nóg lekkerder? Wij weten het wel, want het is koffietijd!

Het is Koffietijd

Er bestaat niet voor niets een programma met de naam Koffietijd. Want voor een koffiemomentje moet je echt de tijd nemen zodat je er ultiem van kan genieten! Of het nu thuis is, op kantoor of in een restaurant, koffie verbindt. Populair onder studenten en yuppen in de grote steden zijn de ‘Havercappu’s’ en op de Zuid-As kan men niet zonder die dagelijkse shot dubbele espresso. Een heerlijk drankje dat meer aroma’s heeft dan wijn!

Selfmade barista

Natuurlijk kan je naar de plaatselijke koffietent gaan voor het zwarte goud, maar ook thuis zet je tegenwoordig een heerlijke kop koffie. De machines worden steeds hipper en er zijn zelfs cursussen om de kneepjes van het vak onder de knie te krijgen. Ook voor bijzondere koffierecepten hoef je niet langer naar de Amerikaanse keten met het groene logo. Een Pumkin Spice Latte is zo gemaakt met melk, een espresso, pompoenpuree, pumkin spice mix, vanille extract en een schepje suiker. Eén kopje koffie graag!

Sterke drank, sigaretten. We slibben langzaam dicht en vervetten. En al relaxend gaan we kapot aan ons genot. Maar ik hou van beschaving. Ik wil een keurig nette verslaving. Na al die jaren weet ik ’t wel. En ik bestel… een kopje koffie.