Een cactus! Dé plantentrend voor in je interieur

Planten in huis. Ik persoonlijk zou niet zonder kunnen. Heerlijk al dat groen. Het geeft mij altijd een beetje een vakantiegevoel. En dan ook nog het liefst met een mooi groot bont gekleurd veldboeket op tafel (in mijn Delfts Blauwe vaas natuurlijk!). Nou ben ik gelukkig gezegend met redelijk groene vingers….of is mijn ontzettend lichte huis gewoon dé perfecte habitat voor mijn groene vrienden, en hoef ik er daarom weinig aan te doen?! Die groene vingers….die heeft helaas niet iedereen. En dat is vaak ook de reden dat je bij die mensen geen planten in huis ziet (okay, of ze hebben goede ‘neppers’). Zonde! Maar voor deze mensen is er dé plantentrend van dit jaar: de cactus!

Van stekelig tot aaibaar

De tijd dat cactussen alleen de droge oppervlaktes van de Mexicaanse binnenlanden sierden, ligt gelukkig ver achter ons. De stekelige plantjes duiken nu op in vele woonblaadjes en in elk hip interieur is er wel een te vinden. Van levensgroot tot ieniemini en van grijsgroen en heel stekelig tot bijna aaibaar en met mooie gekleurde bloemen on top.  Het maakt ook niet uit wat voor huis je hebt, in een mooie betonnen pot in een strak wit interieur tot in een bont gekleurde pot in een meer wanderlust stijl huis, een cactus past altijd. En t allerfijnste voor de ‘blauwe vingers’ onder ons….als ze kunnen overleven in de woestijnen van Mexico, dan zeker ook in jouw huis hoor! Ze hebben niet zo veel nodig en daar worden wij in deze tijd blij van!

Kun je nou geen exemplaar vinden met een mooie felle (roze of oranje) bloem on top, check dan zeker eens de site BAM Beton And More. Zij hebben super leuke gebreide sombrero’s om je cactus op te vrolijken! Wij zijn fan (stiekem ook van hun betonnen potten trouwens). Je vindt ze ook bij Webshops Only in Den Bosch.

Inspiratie

Ja, voor wie denkt dat de cactus alleen een saai en gevaarlijk plantje was, die heeft het compleet mis. Check de foto’s hieronder voor de nodige inspiratie en ik weet zeker dat er binnenkort ook een in jouw huis te vinden is. Okay, en dat mag ook best zo’n ieniemini variant zijn.