Een bos krullen? Zoë zweert bij de krullenkapper

Krullen. Als je ze hebt wil je liever stijl haar, en als je ze niet hebt ben je jaloers. Tenminste, dat zeggen ze. Persoonlijk ben ik altijd wel blij geweest met mijn krullen, maar vroeger wilde ik soms wel liever stijl haar. Inmiddels zou ik echt niet zonder mijn krullen willen. Op een enkele keer per jaar dan. Dan wil ik een keer een twist en stijl ik mijn haar met de geliefde Dyson stijltang. Maar hoe zorg je er nu voor dat je krullen altijd lekker ‘in de krul’ zitten? Ik bezoek een speciale krullen kapper; Purelou. Benieuwd? Lees snel verder!

Purelou

Voor mij heeft een goede kapper en de juiste producten een enorm verschil gemaakt. Dit is een behoorlijke zoektocht geweest, waarbij ik zelfs een aantal jaar niet naar de kapper ging. Ik durfde niet meer, na een aantal ‘mislukte’ coups. Totdat ik mijn krullenkapper Purelou vond. Na mijn allereerste behandeling merkte ik direct al verschil: een coupe die perfect bij mij past. Zelf word ik altijd geknipt door Nelie Bloembergen (byneliebloembergen). En eerlijk. Ik wil nooit meer anders.

Wat Purelou zo speciaal maakt is dat zij gespecialiseerd zijn in het knippen van krullen. Hiervoor gebruiken zij een eigen techniek die eigenaresse Milou de Nijs zelf ontwikkeld heeft. Die techniek is natuurlijk geheim en wordt alleen bij de Purelou salons gebruikt. Daarnaast is Purelou een ecologische kapper. Zij werken dus met enkel ecologische producten en in plaats van chemische kleuringen met plantenkleuringen.

krullenkapper

Plantenkleuring

Kleuren, dat kunnen ze bij mijn krullenkapper dus ook als de beste. Die plantenkleuring ga ik deze keer dan ook voor de tweede keer laten zetten. Nadat ik in de winter ging voor een koper kleur, gaat Nelie vandaag mijn haar een zomerse look geven. Ik geef haar helemaal carte blanche: spannend! Het enorme voordeel van plantenkleuring is dat het niet alleen natuurlijk is (dus niet chemisch), maar ook nog eens verzorgend voor je haar. Ik heb bijvoorbeeld allemaal nieuwe baby-haartjes na mijn plantenkleuring die ik afgelopen najaar heb laten zetten. Daarnaast is het ook dierproefvrij, ecologisch en duurzaam. Dat maakt het kleuren nog leuker!

Waarom ecologisch?

Zelf heb ik een enorme verbetering in mijn haar gemerkt sinds ik door Nelie geknipt wordt en alleen ecologische producten gebruik. Maar naast dat het veel beter is gebleken voor mijn haar, is het ook goed voor het milieu. En dat is natuurlijk ook een grote reden dat Nelie achter deze werkwijze staat: “Ik vind milieubewust leven eigenlijk zoals het hoort en dat je bij jezelf moet beginnen om de wereld mooier te maken“.

krullenkapper
krullenkapper

Resultaat

Wat het resultaat deze keer is geworden? Kijk en oordeel zelf. Ik ben heel blij en helemaal klaar voor de zomer! Bovendien weet ik ook hoe ik thuis met mijn krullen aan de slag kan. Het fijne bij Purelou is namelijk dat je goed geadviseerd wordt over de juiste producten voor jouw haar. Iedere krul is ten slotte anders. De salon werkt met meerdere merken, dus ieder product is echt afgestemd op jou. Welke producten ik zelf gebruik? Daarover later meer. Stay tuned…..