Earcandy: 6 populaire plekken voor een oorpiercing

Ben jij ook dol op earcandy? Oorbellen en piercings zijn helemaal hot. Droegen we vroeger voornamelijk oorbellen in de oorlel, tegenwoordig wordt werkelijk elk deel van het oor gepierced voor een fashionable look. Inspiratie nodig? 6 populaire plekken voor een oorpiercing.

Lobe ofwel oorlel

Deze plek is geen verrassing: vrijwel iedereen die zijn oor laat piercen start met een (of twee) gaatje(s) in de oorlel. Wist je dat er in Nederland geen minimum leeftijd bestaat voor het laten schieten van oorlelgaatjes? Vaak hebben juweliers wel zelf een minimum leeftijd ingesteld. Een oorlelgaatje leent zich uitstekend voor alle type oorbellen. Heb je meerdere gaatjes in jouw oorlel, dan kun je heel wat earcandy met elkaar combineren. Wat dacht je van ringetjes in verschillende formaten? Of een statement oorbel in combinatie met een briljantje?

Tragus

Nog zo’n populaire piercing plek: de tragus. Een tragus piercing is een type oorpiercing die door het stukje kraakbeen gaat dat aan de voorkant van je oor zit, vlak voor de gehoorgang. Het kraakbeenstukje waar de piercing doorheen gaat wordt de tragus genoemd. Deze piercings kunnen verschillende vormen hebben, zoals een ringetje of een staafje met een bal aan het uiteinde. Een subtiele piercing voor net die extra ‘spark’.

Conch

Een conch piercing is een oorpiercing die door het kraakbeen van de oorschelp gaat, specifiek door het gebied genaamd de “concha”. De concha is het grote, holle deel van het oor dat direct naast de gehoorgang ligt. Conch piercings kunnen worden uitgevoerd als een innerlijke conch piercing, waarbij de piercing aan de binnenkant van de concha wordt geplaatst, of als een outer conch piercing, waarbij de piercing aan de buitenkant van de concha wordt geplaatst. Het is een hele stijlvolle piercing, maar boy genezen doet hij niet altijd even snel!

Rook

Een rook piercing is een oorpiercing die door het kraakbeen van de binnenste rand van het oor wordt geplaatst, net boven de tragus en de antitragus, in de vouw waar het oor en het hoofd samenkomen. Wist je dat de piercing vernoemd is naar de beweging die nodig is om het sieraad in te brengen? De piercer ‘rookt‘ als het ware tussen het kraakbeen. Op deze plek zie je veelal een gebogen staafje met een balletje, maar het is ook mogelijk om er een ringetje in te laten plaatsen.

Helix

De helix piercing is al jaren hotter dan hot en wordt door het kraakbeen van de buitenkant van het oor geplaatst. Veelal zie je de piercing op het bovenste deel van het oor langs de curve van de oorschelp, maar ze kunnen eigenlijk op elke plek in de boog worden geplaatst. Heb je er aan één dan ook niet genoeg, dan is er nog genoeg ruimte voor meer earcandy!

Forward Helix

Last but not least, de forward helix. Bij een forward helix piercing wordt het kraakbeen aan de voorkant van het oor gepierced, net boven de oorschelp en dichter bij het gezicht. In tegenstelling tot de klassieke helix piercing (zie hierboven) bevindt de forward helix piercing zich aan de bovenkant van het oor, wat maakt dat de piercing in het oor valt, en niet erbuiten. Kies voor een subtiel ringetje, of een mooi glinstersteentje. Van goud tot zilver; mix & match!

Earcandy

Get your own

Earcandy past helemaal in de huidige tijdsgeest en bij de laatste modetrends. Je oren laten piercen? Ga dan naar een goede pierceshop waar professionele piercers je kunnen adviseren. Want… elk oor is anders en verdient een persoonlijke behandeling.