Duurzamer eten: dit zijn de seizoensgroenten en het -fruit van de lente

We kiezen steeds vaker voor duurzaam. Van duurzame fashion tot duurzamer vlees (bijvoorbeeld door samen een koe te kopen) en groenten. Kies je voor seizoensgroenten en -fruit dan eet je niet alleen heerlijk gezond, je maakt ook een bewuste en meer duurzame keuze, namelijk die voor lokale boeren. En al die groenten en fruit van dichtbij zijn natuurlijk hartstikke lekker! Daarbij kun je ook met Hollandse producten talrijke recepten verzinnen. De seizoensgroenten en – fruit van de lente, je vindt ze hier.

Maart

  • Aardappelen
  • Asperges
  • Aubergine
  • Biet
  • Boerenkool
  • Knolselderij
  • Komkommer
  • Paddenstoelen
  • Pastinaak
  • Pompoen
  • Prei
  • Rabarber
  • Radijs
  • Rodekool
  • Spinazie
  • Spruitjes
  • Tomaten
  • Ui
  • Veldsla
  • Witlof
  • Wortel
  • Appelen
  • Peren

April

  • Aardappelen
  • Andijvie
  • Asperges
  • Aubergine
  • Bloemkool
  • Knolselderij
  • Komkommer
  • Paddenstoelen
  • Paprika
  • Prei
  • Rabarber
  • Radijs
  • Rodekool
  • Spinazie
  • Tomaten
  • Ui
  • Veldsla
  • Witlof
  • Wortelen
  • Peren
seizoensgroenten

Mei

  • Aardappelen
  • Andijvie
  • Artisjok
  • Asperges
  • Aubergine
  • Bloemkool
  • Doperwtjes
  • Knolselderij
  • Komkommer
  • Koolrabi
  • Kropsla
  • Paddenstoelen
  • Paprika
  • Prei
  • Rabarber
  • Radijs
  • Rodekool
  • Spinazie
  • Tomaten
  • Ui
  • Veldsla
  • Witlof
  • Wortel
  • Aardbeien
  • Abrikozen
  • Peren
  • Rode bessen

Waarom seizoensgroenten en -fruit?

Waarom je voor seizoensgroenten en -fruit zou moeten kiezen? Dat is wellicht een open deur. Zo zijn de groenten en het fruit vers geoogst en dus écht wel lekkerder te noemen. En niet alleen smaak wise win je een hoop. Het is ook nog eens veel duurzamer om lokaal in te kopen en dus naar de seizoenen te leven. Nu is dat natuurlijk niet met alles mogelijk, want bananen en mango’s groeien hier immers niet zo makkelijk aan de bomen. Maar echt, probeer het eens!