Dresscode gala? Zo ga je gekleed

Komende vrijdag dan is het weer zover; het jaarlijke Manify out of office gala in de Orangerie in Den Bosch! Het thema van dit jaar is Masquerade, natuurlijk met de dresscode gala. Maar wat houdt dit nu precies in? Wat mag wel en wat mag niet? Wij zetten de regeltjes van de dresscode gala weer even voor je op een rij.

White tie

Bij een officieel gala is de dresscode white tie, de meeste chique dresscode die er bestaat. Zo schuiven onze royals regelmatig aan bij het staatsbanket in white tie en is dit dé dresscode voor menig benefietgala. Binnen deze dresscode worden de heren in rokkostuum met lakschoenen verwacht en dragen de dames een lange klassieke galajurk tot aan de hak. Opvallende sieraden en make-up zijn gebruikelijk, mits de klassieke uitstraling behouden blijft. Het dragen van een horloge is niet toegestaan. Gezelligheid kent immer geen tijd! Overdag mag je een hoed dragen en de kleur van je jurk is aan jou. Een donkere jurk leent zich echter wel beter voor in de avond dan overdag, dus choose wisely.

Black tie

Naast white tie is er ook de dresscode black tie. Deze dresscode geldt vaak op bruiloften, (gala)feesten en prijsuitreikingen, maar met name bij evenementen die in de avond plaatsvinden. Bij black tie dragen de heren een smoking met daarbijhorende lakschoenen, en de vrouwen een lange jurk of eventueel een chique cocktailjurk. Zit er een diner in het event inbegrepen? Dan is volgens de officiële etiquette een lange jurk verplicht. Horloges zijn binnen deze dresscode ook weer een no go, maar voor andere sieraden is er zeker plaats.

Dresscode gala

Heb jij binnenkort een gala? Informeer dan bij de organisatie welke dresscode er geldt. Niets zo vervelend om een flater te slaan en erachter te komen dat je verkeerd gekleed bent. Voor derest: pak uit en geniet. Er zijn maar weinig dagen per jaar dat je zo uitbundig gekleed kan gaan.