DIY: verf bier- en wijnflessen en tover om tot vazen en kaarsenhouder

Een volle tas met bier- en wijnflessen en geen zin om naar de glasbak te lopen? Gun ze een tweede leven als vaas of kaarsenhouder! Vis een aantal verschillende vormen en formaten flessen uit jouw glasbak en je bent bijna klaar voor deze super simpele DIY. Zeker die verschillende vormen speciaalbier flesjes doen het goed. Ik laat je zien hoe je in een paar stappen bier- en wijnflessen omtovert tot leuke vazen en kaarsenhouders.

Stap 1: verzamelen verschillende flessen

Vis uit je glasbak verschillende vormen en formaten flessen voor een leuke compositie. Maak de flessen goed schoon! Om de etiketten te verwijderen kun je het beste de flessen een paar uur laten weken in heet water. Zorg dat de flessen helemaal schoon zijn. Stickerverwijderaar en een krabbertje kunnen helpen bij het verwijderen van de laatste lijmrestjes.

bierflesjes verven

Stap 2: Flessen verven

De makkelijkste manier om de flessen te verven is met een spuitbus. Ik koos voor mat zwart, wit en mintgroen en kocht de spuitbussen voor een fijn prijsje bij Action. Houd met spuiten genoeg afstand en breng een dun laagje aan. Voor het beste resultaat spuit je de flessen 2-3 keer.

Tipje: verf niet alle flessen! Het is leuk om in je ‘flessen-compositie’ geverfde en niet geverfde flessen af te wisselen. Transparante flessen zijn hier het meest geschikt voor. Ik koos er bijvoorbeeld voor om een fles voor de helft te verven. Maar het is ook leuk om een transparante fles niet te verven en te vullen met een laagje water en bloemetjes die in de fles vallen. Sluit de fles af met een kaars en je hebt een mooie kaarsenhouder met ‘stilleven’.

wijn- en bierflesjes vazen

Stap 3: Van bier- en wijnfles naar vaas

Koop verschillende bloemen en zet in elke fles één of een paar bloemen. Heb je de kleuren van de flessen rustig gehouden? Dan is het leuk om te kiezen voor gekleurde bloemen, die passen bij je interieur. De flessen in de kleuren van jouw interieur? Kies dan voor bloemen in hetzelfde kleurenpallet of houdt het rustig met enkel wat groen.

Stap 3.1: Van bier- en wijnfles naar kaarsenhouder

Koop kaarsen in één of verschillende kleuren en stop ze in de bier- en wijnflessen. Verwarm de onderkant van de kaarsen zodat het kaarsvet smelt en je de kaarsen steviger in de flessen kan zetten. Het is niet erg als er wat druppels op de fles lopen, dat ziet er juist leuk uit!

Zoals ik eerder al schreef kun je de vaas en kaarsenhouder ook combineren. Vul de transparante flessen met een laagje water en wat bloemen, groen of takjes en sluit de fles met een kaars.

bier- en wijnflessen vazen