Dit zijn de zonnenbrillentrends van 2022

De zomer komt er aan en dat betekent (hopelijk) weer extra veel zonuren. Een goede zonnebril heb je dan wel nodig om je ogen tegen schadelijke UV-straling te beschermen. Naast bescherming, wil je natuurlijk ook dat jouw zonnebril een toevoeging is aan jouw outfit. Dit zijn de zonnenbrillentrends van 2022 op een rij.

1. Grote vierkante glazen

Deze look moet bij je passen, maar de grote vierkante glazen zijn weer helemaal in. Van donkere glazen tot zonnige bruine glas en van rijkelijk versierde monturen tot stijlvolle eenvoud. Ga voor de bril die bij jouw stijl past en gooi je haar los net zoals powervrouw Olcay Gulsen.

2. Randloze monturen

Wanneer je aan een randloos montuur denkt, associeer je dit wellicht eerder met de belastingadviseur en huisarts, dan met sterren als Hailey Bieber. Toch zien we deze trend veelvuldig voorbijkomen als het om zonnebrillen gaat! En wij vinden hem helemaal niet zo verkeerd, want hij geeft je gezicht een open blik.

3. Iconische dikke randen

Vivian Hoorn is een waar stijlicoon anno 2022. De beauty mixt items van de grote modehuizen met vondsten tegen een zachtere prijs. En ze laat zien dat zonnebrillen met dikke donkere randen een echte musthave zijn voor die classy look die zij altijd zo goed weet te creëren!

4. Retrolook

Ook de retrolook blijft populair dit voorjaar. Voor die oldschool miami vice look kies je voor monturen met gekleurde oranje en geel getinte glazen. Een mooi modeaccessoire voor bij een power suit of een badpak met retro motieven en prints.

5. Branded sunnies

Duidelijke gouden statements sieren de zonnebrillen van modehuizen als Gucci en Versace. Deze brillen mogen gezien worden, net als het modehuis waar ze vandaan komen. Van de iconische stempel van Versace tot de grote G van gucci en van de bekende C’s van Coco Chanel tot de signature van Dolce Gabbana.

6. Futuristische brillen

Nog een type bril die we steeds meer op de gram voorbij zien komen: de futuristische zonnebril. Van Kim Kardashian tot Dojacat, de sportieve look wordt met verve gedragen. Ga voor neutraal zwarte glas of creëer een nog futuristischere look met gekleurde shades.

https://www.instagram.com/p/Cc5yP79puox/

7. Spiegelglazen

Spiegelglazen zijn hartstikke hip en niet alleen onder de sportievelingen onder ons. Waar we de spiegelglazen in allerlei kleuren voorheen met name op de sportafdeling tegenkwamen, zien we het spiegelglas nu ook terugkomen in reguliere zonnebrillen collecties.

8. Gradiënt kleurenpalet

De laatste trend is het gradiënt kleurenpalet, want waarom zou je maar voor één kleur glas kiezen? Van roze naar oranje of van blauw naar groen. Met deze glazen zie je de wereld elke keer weer met een andere filter.