Dit zijn de schoenentrends herfst/winter 2022/2023

Hoewel je er wellicht nog niet aan wilt denken, komen de herfst en de winter al aardig dichtbij! En dus is het tijd om eens in de schoenentrends herfst/winter 2022/2023 te duiken om beslagen ten ijs te gaan. Van de alombekende overknee laarzen tot regenlaarzen op de catwalk van Chanel. Dit zijn de schoenentrends die je niet wilt missen.

Regenlaarzen

Regenlaarzen zijn echt niet alleen om op festivals in de plassen te stampen, noch verdienen zij enkel en plek op de boerderij. De regenlaars is – net als de regenjas – harstikke trendy dit najaar en stiekem vinden we dat best wel fijn. Dit betekent geen natte sokken meer wanneer de stortbuien zich weer op onze hoofden uitlaten.

HUNTER original via Zalando

Platform heels

We zagen ze al vaker voorbijkomen, de platform heels. Dit najaar en deze winter zijn ze echter niet weg te denken uit het straatbeeld. Gun jezelf die extra centimeters en schrijd de straten door alsof over een catwalk. Van een laarzenversie tot een pump. Kies welke platform het beste bij jouw stijltje past!

Minelli via Zalando

Overknee laarzen

Een trend waar ik geen genoeg van kan krijgen: de overknee laars. Erg leuk onder een kort jurkje of rokje en ideaal voor lekkere warme benen. Van een steve blok- tot een subtiele naaldhak en van zwart leer tot bruin suède. De overknee laars komt er in allerlei soorten en maten. Er zit dan vast een goed paar voor je tussen.

San Marina via Zalando

Ballerina’s

Ballerina’s, jazeker je mag ze weer uit te kast trekken dit najaar. Op de catwalk van Miu Miu zagen we ze al voorbij komen. Klassieke modellen, met een twist. Bang voor koude voeten? Maak je geen zorgen, volgens het modehuis is het dragen van sokken en beenwarmers in deze balletschoenen geheel legitiem.

via Miu Miu

Loafers

Ook de loafer vind je in vele vormen in de diverse najaarscollectie. Van exemplaren met grove zolen tot verfijnd afgewerkte lichtvoetige schoentjes. Zeker is dat deze schoen jouw outfit helemaal af kan maken. Leuk voor onder een powersuit, maar ook zeker onder een spijkerbroek. Wellicht durf je het aan onder een kort leren broekje? Mix en match voor een verrassend resultaat.

See by Chloe via Zalando