Dit zijn de mooiste stranden van Nederland

Dit weekend is de zomer eindelijk weer op z’n retour! Met temperaturen van rond de 24 graden snakken we natuurlijk naar zon, zee en strand! En daar hoeven we het land niet voor uit. Stap in de auto of op de fiets richting de kustlijn… want dit zijn de mooiste stranden van Nederland. Voor een heerlijk weekendje of weekje weg in ons eigen kikkerland!

Eilandhoppen: Schiermonnikoog

Het Noorzeestrand van Schiermonnikoog is niet alleen een plaatje maar behoort ook nog eens tot de schoonste stranden van Nederland! Dit betekent een frisse duik in zee voor verkoeling op warme dagen. Ook sporten als strandzeilen en kiten kun je er uitoefenen. Ook zijn er veel wandel- en fietspaden op het eiland vanwaar je de ongerepte natuur kunt bewonderen.

Dit zijn de mooiste stranden van Nederland

Noordwijk aan Zee

Kilometers duinen om door te fietsen of wandelen, mooie brede stranden met leuke strandtenten en indrukwekkende strandvilla’s die met hun toppen boven het landschap uitsteken. Noordwijk aan Zee heeft verschillende stranden, namelijk die aan de noord- en zuidboulevard en die van de Duindamse- en Langevelderslag richting Zandvoort. Ieder met een eigen sfeer. Voor elk strand geldt: de zonsondergang is magnifiek!

Dit zijn de mooiste stranden van Nederland

Amsterdam Beach: Bloemendaal aan Zee

Hoewel Bloemendaal aan Zee niet als mooiste strand meetelt, is het zeker een strand waar je een uitstekende zomer kan doorbrengen. Eenvoudig met de bus vanuit Haarlem te bereiken en met campings en appartementen in de omgeving, is Bloemendaal aan zee een heerlijke zomerse bestemming. Langzaamaan gaan de voetjes weer van de vloer bij Woodstock en wordt er geloungd bij Rapa Nui en Bloomingdale. Festival vibes aan zee!

Hier aan de kust… : Vlissingen

Het mooiste strand? Nee.. De mooiste boulevard? Ook niet.. Maar toch is Vlissingen een populaire bestemming en níet alleen onder onze buitenlandse bezoekers. De hoge hoteltorens die boven de boulevard pronken, de kiters die de wind in hun vliegers proberen te vangen en de meeuwen die naarstig op zoek zijn naar iemand die zijn frietje of visje niet goed in de gaten houdt. Er worden veel evenementen georganiseerd zoals beachvolleybaltoernooien en er zijn vele leuke plekken om te overnachten, zoals een appartement ín de dijk: Pier 7.

Domburg

Suppen, surfen, vliegeren en kiten, in het Zeeuwse Domburg kan het allemaal. Niet voor niets een geliefde bestemming onder vakantiegangers. Het schattige stadje dat achter de duinen schuilt staat bol van de winkeltjes en restaurantjes. Een paar stappen en je voel het zand al tussen je tenen kriebelen. Voor het échte vakantiegevoel, ga je naar Zeeland.

Domburg - mooiste strand