Dit zijn de mooiste plekjes op Aruba

Eindelijk kunnen we weer een vakantie boeken, in ieder geval naar een aantal mooie bestemmingen. Onder deze bestemmingen het tropische eiland Aruba, onderdeel van het Nederlandse Koninkrijk. Met de voeten in het zand nip jij van een cocktail en aan het einde van de zonnige dagen geniet je van het lichtspel van de spectaculaire zonsondergang. Dit is een lofzang voor de mooiste plekjes op Aruba.

Dit zijn de mooiste plekjes van Aruba
Baby Beach

Bon bini!

Kan jij na deze treurige coronawinter wel wat zonnestralen gebruiken? Dan is Aruba een perfecte vakantiebestemming. Lekker luieren aan het strand en af en toe een duik nemen in het azuurblauwe water van de omringende zee. Voor wie niet gelukkig wordt van 7 dagen bakken in de brandende zon, zijn er legio andere mogelijkheden. Zo kun je leren kitesurfen, paardrijden over het strand, cross je op een quad door de duinen of maak je een zeiltocht langs de kustlijn. En natuurlijk maak je kennis met de vrolijke plaatselijke bevolking. One happy Island is niet voor niets de slogan van het eiland.

Talk of the Town
Hotel Talk of the Town

Slapen doe je hier

Wanneer je van het vliegveld in jouw huurauto (want reken maar dat je deze wilt hebben!) naar het mooiste (?) strand van Aruba rijdt,  Palm Beach, doemen de hoge hoteltorens al in de verte op. Grote hotelketens als Holiday Inn en Hilton hebben een duidelijke stempel gedrukt op dit deel van het eiland. Hoogbouw, restaurant strips, casino’s, Beach bars en knipperende lichten. Ben je op zoek naar een bruisend uitgaansleven, dan zit je hier op de juiste plek.

Meer richting het Noorden vind je de low rise hotels rondom Eagle en Druif Beach. Een aantal appartementencomplexen en hotelkamers bevinden zich zelfs direct op het strand. Dat is lekker wakker worden! Op Aruba is Airbnb-en ook een optie. Zo krijg je net wat meer mee van het lokale leven.

Surfside beach
Surfside beach

Voor op de bucketlist

Naast het nippen van een kokosnoot op je strandbedje met uitzicht op de zee, zijn er nog genoeg andere dingen te ontdekken. Een aantal tips die ik je wil meegeven:

 • Een drive door het natuurpark Arikok
  Zeezicht – cactussen – nog meer cactussen – grotten – verlaten woningen – spectaculaire zeekliffen
 • Bezoekje aan de Alto Vista Kapel in Noord Aruba
  Cultureel uitstapje – wandelen – baaitjes – zeezicht
 • Zie de lokale bevolking vissen in de baai van Baby Beach
  Zwemles – helderblauw water – veel kinderen – tropisch plaatje
 • Tochtje naar de vuurtoren en de duinen
  Oude vuurtoren – spectaculaire zonsondergang – duinlandschap – ruige kust – 4×4!
 • Wandeling door Oranjestad
  Shoppen – bioscoop – dineren – cruiseboten kijken – flaneren
Dit zijn de mooiste plekjes van Aruba
Arashi Beach

Een smakelijke vakantie

Een goede vakantie betekent ook lekker eten. En laat je dat nu eens prima kunnen op het aan Nederland verbonden eiland! Uiteraard zijn er veel visrestaurants waar je kunt proeven van verse vangst, maar maak je ook kennis met tropische vruchten en smaken. Een aantal restauranttips.

Oranjestad

Noord

 • MooMba Beach Bar & Restaurant – Dance the night away tijdens de salsa avonden of proost met een cocktail op het goede leven tijdens het happy hour. MooMba heeft een barmenu met eenvoudige gerechten, maar ook een restaurant waar je uitgebreid kunt eten.

Savaneta

 • Zeerovers – misschien wel de leukste eetbeleving op Aruba. Je moet wel van gefrituurd eten houden, maar verser dan dit ga je de vis niet krijgen. Bij de balie kies je zelf hoeveel vis en hoeveel garnalen je in jouw mandje wilt hebben. Broodje erbij? Frietjes? Het eten wordt aan tafel bezorgd, terwijl op de achtergrond de wedstrijden op de diverse sportschannels draaien. Het echte lokale leven..
Dit zijn de mooiste plekjes van Aruba
MooMba


Hoe er naartoe?

Verschillende reisorganisaties bieden pakketdeals aan met vlucht en hotel. Omdat niet heel veel landen nog het gele reisadvies hebben gekregen, zullen de prijzen aan de hoge kant zijn. Speur dus even goed het internet af.

Wil je zelf het eiland kunnen verkennen? Boek dan ruim van te voren een huurauto. Het is handig om deze bij het vliegveld op te halen, waar je hem ook weer kunt inleveren vlak voor vertrek. Zo kun je gaan en staan waar je wilt, het ultieme gevoel van vrijheid!

En, wordt het een vakantie naar de Caraïben of toch een andere bestemming?