Dit zijn de modetrends van FW22

Hoewel de zon misschien mag schijnen, is Fashion land alweer in de ban van de trends voor dit najaar en deze winter. Tijdens bezoekjes aan verschillende showrooms zagen wij al veel kleur en glitters voorbij komen, maar wat zijn nu echt de modetrends van FW22? Wij zetten ze op een rij.

Smooooking hot

De smoking is een hot item komende winter! Van Burberry tot Dior, over elke catwalk zagen we modellen schrijden in mooi gesneden exemplaren. Van een echte smoking tot een smoooking hot dress. Deze trend bevalt ons wel. Helemaal leuk voor de feestdagen!

Bron: Saint Laurent
Bron: Dior

Maximaal gekleed

Van mini gaan we dit najaar naar maxi; de lang rok is een musthave voor jouw wardrobe dit najaar. Van zwierige exemplaren tot rokken in denim. Op de catwalk zagen we allerlei soorten voorbijkomen en ook in het straatbeeld wordt deze trend al omarmd door de grootste sterren.

Bron: Max Mara
Bron: VICTOR VIRGILE/GAMMA-RAPHO VIA GETTY IMAGES

Robin Hoodie

Ideaal om je bad hair-day te verbergen of je pas geföhnde kapsel te beschermen tegen weer en wind: de hoodie, die je veelvuldig gaat zien. En we moeten zeggen, als je het goed doet, heeft het wel iets mysterieus.

Bron: Halpern
Bron: Victor Glemaud

It’s so fluffy

Misschien heb je er nog wel een in de kast hangen: de fake-fur jas. Deze trend is geen onbekende en weer helemaal on spot dit najaar. Het liefst een beetje oversized en als je durft in een gewaagde kleur. Heerlijk voor die koude winterdagen! Pas wel op als het regent.. wat het nogal eens doet hier in Nederland.

© Highsnobiety / EVA AL DESNUDO
Bron: Filippo Fior / Gorunway.com

Glitter & glamour

Natuurlijk mag er in het seizoen van de feesten geen glittertje ontbreken. En omdat we dit jaar weer uitbundig de festiviteiten kunnen vieren zien we heel veel all-over pailletten fashion. Van broeken tot rokken en van blazers tot tops. Er mag gesparkled worden!

Bron: GETTY/COURTESY OF CHRISTIAN COWAN
Bron: JOE MAHERGETTY IMAGES

Cut out dresses

Voor wie de gaten in haar jeans moet verdedigen bij de ouders is deze trends misschien nog spannender. Deze zomer zien we natuurlijk al heel veel cropped tops en cut out tops voorbij komen op de festivals en in de stad. Deze trend wordt doorgezet in de fashion van deze winter. Van jurken met ontbrekende flanken tot open ruggen of zelfs gaten all-over. De huid mag gezien worden!

Bron: Roberto Cavalli
Bron: Nensi Dojaka

En er is meer..

En zoals altijd blijft het niet bij slechts een paar trends komend seizoen. Zo zijn powersuits nog altijd een hot item, zien we rushes, veren en opvallende kleuren; maar bovenal is het weer een feestje op fashion vlak! Dus.. dress to impress.