Dit zijn de leukste PRIDE activiteiten van 2022

Het is weer zover, PRIDE 2022 staat weer voor de deur. En dit jaar met wel weer heel veel leuke activiteiten! Van het INK Hotel dat volledig in PINK staat tot speciale menu’s bij verschillende restaurants. Samen vieren we de pracht van de diversiteit aan mensen en komen we op voor de rechten van de lhbtiq+ community. Dit zijn de leukste PRIDE activiteiten van 2022

28 juli: INK goes PINK

Op 28 juli 2022, precies tien dagen voor de Canal Parade van Pride Amsterdam viert INK Hotel Amsterdam – Mgallery als onofficiële aftrap van de Amsterdam Pride voor de zevende keer INKlusiviteit en diversiteit met een groot feest geheel in het roze. Tijdens de Don’t stop until you’re proud-party transformeert INK Hotel Amsterdam in PINK Hotel Amsterdam. Het feest is vrij toegankelijk en je krijgt een lekker welkomstdrankje. Zorg dat je er op tijd bent, want vol is helaas echt vol.

Dit zijn de leukste PRIDE activiteiten van 2022
INK is PINK

30 en 31 juli: Milkshake Festival

Pride is niet compleet zonder het Milkshake festival (Amsterdam), dat na 11 jaar haar sporen wel verdiend heeft. Inclusiviteit en diversiteit worden hier gevierd met maar liefst negen podia, waar nationale en internationale artiesten samenkomen. Van house en disco tot pop, techno en R&B. Voor elke muzieksmaak is er wat wils. Vergeet je niet heerlijk uit te dossen voor dit feest!

Dit zijn de leukste PRIDE activiteiten van 2022
Milkshake Festival

5 & 6 augustus: Amstelveld Pride

Wie vaker de Pride heeft gevierd weet dat het ieder jaar weer een feestje is op het Amstelveld in Amsterdam. Helaas is het dit jaar het laatste jaar Amstelveld Pride als het aan de gemeente ligt. Reden te meer om er in 2022 absoluut bij te zijn! Op vrijdag 5 augustus is er de HeBiHo, Amsterdamse grootste VrijMiBo als startschot van het feest. Op 6 augustus is het dan tijd voor het Our Love 2022 feestje met een heerlijke line-up, fijne mensen en ruimte voor dansen en sjansen! Meer info vind je op hun Facebook pagina.

Dit zijn de leukste PRIDE activiteiten van 2022
Amstel Pride

6 augustus: De Canal Pride

De wereldberoemde botenparade keert terug op zaterdag 6 augustus 2022. Eindelijk kunnen we weer een grootse optocht van de meest flamboyante boten en mensen verwachten dwars door het centrum van Amsterdam. Van politieke partijen tot studentenverenigingen en de politie. Iedereen is vertegenwoordigd tijdens deze wereldberoemde optocht.

Dit zijn de leukste PRIDE activiteiten van 2022
Bron: Gaytravel4you.nl

6 augustus – Mariposa Festival – Canal Parade Afterparty

Nog even doorfeesten na de Canal Parade op 6 augustus? Dan ben je op IJland (Amsterdam-Noord) aan het juiste adres. Hier zal de eerste editie van Mariposa Festival op die dag gaan plaatsvinden. Met de naam, wat in het Spaans vlinder betekent, wordt gedoeld op iedereen die na de Canal Parade uit haar/zijn cocon is getreden en de vleugels nog lekker even wil laten wapperen. Omringd door jungle vibes en housemuziek zal Mariposa een hele fijne worden om jouw Canal Parade mee af te sluiten, zeker omdat er bij IJland kan worden aangemeerd met de boot. Vanaf 16:00 tot 00:00 uur kun je terecht, tickets vind je hier.

All pride long!

All Pride long geniet je van nog veel meer leuke activiteiten én gerechten op verschillende locaties. Zo serveert THE DUCHESS een ongekend chocoladedessert de rainbow surprise. Snack je bij IZAKAYA Asian Kitchen & Bar van rainbow sushi en snoep je bij MOMO’s van een Kakigori snackje. Smullennnnnnnnn!