Dit zijn de highlights van Copenhagen Fashion Week AW22

De fashion week van Copenhagen is sinds maandag van start, maar tot en met vrijdag kun je nog volop genieten van heel veel mooie shows en nieuwe modemerken. Zo zagen we woensdag de show Iso. Poetism van Tobias Birk Nielsen, deden we inspiratie op bij Gestuz en keken we naar de catwalk van Rabens Saloner. Vandaar was de showcase van Tomorrow Denim en vanavond gaat Ganni live. Dit zijn de highlights van Copenhagen Fashion Week AW22.

Dinsdag 2 februari

Gestuz

De klok tikt, de datum springt van voor naar achter en de modellen schrijden over een lange paarse catwalk terwijl een zangers live zingt. De show van Gestuz is een feestje voor het oog. We zien pakken voorbij komen, glanzende stoffen, pofmouwen en grove laarzen. Opvallend zijn de (groene) glitters en paarse accenten. Kleuren om in gedachten te houden bij het aanschaffen van jouw winterse garderobe!

Rabens Saloner

Jurken met uitsnedes en brede schouders, power dressing in broekpakken en laaguitgesneden ‘onderjurken’. De najaarscollectie van Rabens Saloner bevat rijke stoffen en winterse kleuren. Bruin en paars voeren de boventoon. Evenals de streep die we van gebreide truien kennen.

Soeren Le Schmidt’s AW22 Fairytale

Het is alsof je in de Carnaval zit in de Efteling. De show van Soeren Le Schmidt is een waar sprookje. De attractie leidt de kijker langs een fantasierijke sprookjeswereld en modellen in de laatste creaties.

Woensdag 3 februari

Stine Goya

De kleuren spatten van de catwalk af! Feloranje, groen en paars. Ook hier weer veel ruimte voor de pofmouw en een glittertje. En een shout out naar de casting van de modellen. Eindelijk kan iedereen zich identificeren met een dame van de catwalk.

https://www.youtube.com/watch?v=H8qC2DXFFbk&list=TLGG1F8YMZwEwEYwMjAyMjAyMg&t=1s

Birger et Mikkelsen

Leer, rafelende wijde broeken en bijna mannelijke silhouetten. De collectie van Birger et Mikkelsen past volledig in de entourage van deze industriële loods. Naast veel broeken en wijde truien zien we trenchcoats met een twist en diepe decolletés. Ballonmouwen, oversized blazers, subtiele prints en kant zorgen voor een mooi contrast van stoer, maar stijlvol.

Donderdag 4 februari

Tomorrow Denim

Bij opkomende zon schrijden de modellen over de catwalk in denim outfits in diverse kleuren. Van een denim jacket met pofmouwen tot een poncho. Wijde broeken, veel gilets en met speelse zakken en knopen. Wij zijn fan van het merk dat denim tot een modieus statement maakt.

Holzweizer

Holzweizer presenteert zijn nieuwe collectie met een digitale show in de vorm van een film door Michael Hauptman. Vrolijke vibes tijdens een fijne roadtrip door een winters landschap. Mannelijke vormen, fijne warme jassen.. Met deze collectie kun je deze winter zeker uit de voeten.

Meer highlights van de Copenhagen fashion week

Vanavond om 20:00 uur is de digitale lancering van de nieuwe Ganni collectie en verder staat er ook voor morgen nog veel op het programma. Wil je helemaal op de hoogte blijven van de evenementen en shows tijdens deze editie van de Copenhagen Fashion Week of de shows terugkijken? Check de website van de CPHFW FW22.