Dit zijn de Active Wear trends van 2023

Nog even en we starten in januari weer massaal met onze goede voornemens: meer bewegen en gezonder eten. Dit betekent dat we de sportschool weer induiken en nieuwe sporttrends gaan ontdekken (lees hier over padel, de sporttrend van 2022). Natuurlijk willen we er tijdens het sporten ook een beetje leuk uitzien, dat geeft ons immers die extra motivatie om door te zetten. Van kleurrijke padelkleding voor dames tot grafische tennis wear: dit zijn de Active Wear trends van 2022.

Make it pop!

In de sportschool, op de padel- of tennisbaan, ook in het voorjaar 2023 mag je gezien worden. Make it pop en kies voor een mooi sportvest of dry-fit shirt in een verrassende kleur. Veel geziene kleuren zijn (mint) groen, roze, lila en oranje. Draag ton-sur-ton of houd de onderkant rustig. Zelfs je schoenen kunnen anno 2023 in alle kleuren mee doen aan jouw outfitspel.

Active Wear trends

S(p)rintje

Sportkleding is lang niet meer alleen in effen kleuren te vinden. Active wear anno 2023 is er in modieuze printjes die aansluiten bij de laatste fashion trends. Zo zien we ook dit voorjaar de panterprint nog in vele kleuren voorbij komen, maar winnen grafische printjes ook verder aan terrein. Find your inner Serena of Venus en imponeer je tegenstander met een opvallende outfit.

Active Wear trends

Cut outs

Nu de cut out dresses en tops niet meer weg te denken zijn uit het modebeeld, kan de sportwereld natuurlijk niet achterblijven. Ook hier zien we tops met see through elementen en cut outs bij schouders, sleutelbenen, decolletés en ruggen. En dit is helemaal zo gek nog niet, gezien je het toch altijd warm krijgt van sporten?

Active Wear trends

Flares

De flares uit de jaren ’70 zijn razend populair en anno 2023 gaan we die ook steeds vaker terug zien in de Active Wear. Met name de wijd uitlopende yogabroek die begin jaren 2000 zo razend populair waren, maakt een comeback. Met zo’n pants duik je niet alleen de sportschool in, maar gecombineerd met een oversized trui is zo’n flared sportbroek de perfecte basis voor een outfit voor een koffiedate met jouw bestie. Athleisure bereikt hiermee een volgende stap.

Active Wear trends

Laagjes

Gezien het rijke aanbod aan fashionable sportbeha’s, tops, vestjes en jasjes, zien we in de Active Wear van 2023 ook veel layering terug. Mix en match jouw sportoutfit door verschillende items, stoffen, kleuren en modellen te combineren. Prima werkbaar ook, want van een potje padel spelen krijg je het aardig snel warm!