Dit worden de sporttrends van 2022

De buikjes zijn rond gegeten en we hebben even een paar dagen op onze lauweren mogen rusten. Tijd om weer in beweging te komen en die kerstkilootjes – indien gewenst – er weer af te werken. Helaas zijn de sportscholen nog even gesloten en moeten we het dus doen met outdoor trainingen of huiskamersessies, maar samen met Onefit keken we alvast vooruit naar het nieuwe jaar. Dit worden de sporttrends van 2022. We gaan ons weer eens lekker ouderwets in het zweet werken!

Padel gaat nergens heen

Sporten, op pad met een sportmaatje en nieuwe sporten ontdekken, we deden het maar al te graag in 2021. Omdat we met z’n allen veel binnen op ons gat hebben gezeten, is sporten voor velen meer dan eens een uitlaatklep geworden. De sport die het afgelopen jaar snel aan populariteit won is Padel. Een sport die in landen als Spanje en Portugal al door velen is omarmd. Eigenlijk moet je het zien als een mix tussen tennis en squash en het spelletje wordt binnen gespeeld. Nog niet met de sport in aanraking geweest? Dan hebben we nieuws voor je: padel gaat nergens heen. Ook in 2022 zal deze sport blijven groeien.

Dit worden de sporttrends van 2022
Decathlon Copa de Padel 2021 in Utrecht

Dit worden de sporttrends van 2022

Indoor cycling

De indoor cycling sportscholen poppen uit de grond als paddenstoelen. Zeker in de hoofdstad is er bijna geen wijk meer te vinden waar niet gezwoegd wordt op de indoor fietsen. Op swingende opzwepende muziek helpt een trainer je bergen beklimmen en de uitputtingsslag die racefietsen heet te doorstaan. Extra goed voor het trainen van die been- en bilspieren en een prima voorbereiding op het outdoor fietsseizoen.

Dit worden de sporttrends van 2022
Vélo Amsterdam

Selfcare sporten

Ook in het nieuwe jaar zal self-care (in de vorm van yoga of meditatie) een belangrijk aspect in onze sportroutines blijven spelen. Sport en wellness vormen daarbij de ideale combinatie om aan jouw fysieke en mentale gezondheid te werken. Dit wordt ook wel eens ‘holistisch sporten’ genoemd. Je richt je hierbij namelijk niet alleen op je fysiek, maar besteedt ook aandacht aan je mindset en emoties. Sporten zoals Booty & Boxing en HIIT workouts met cycling of roeien, maar ook freezen en massages zijn ook in 2022 niet meer weg te denken.

Dit worden de sporttrends van 2022
Yoga bij sportcentrum De Dieze in Den Bosch

HIIT is hot

HITT is hot, noteer dat maar alvast! Een High Intensity Training is ontzettend zwaar wanneer je tot het uiterste gaat, maar geeft je minstens zoveel voldoening achteraf. In korte tijd (tussen de 20 en 40 minuten) word je hartslag flink omhoog gebracht en worden heel wat calorieën verbrand. De trainingen zijn kort maar krachtig, en dan ook ideaal in te passen in een pauze of vlak voor werk. Perfect voor al die thuiswerkers, ook in 2022!

Dit worden de sporttrends van 2022
HITT trainingen van Les Mills

Dit worden de sporttrends van 2022

Individueel trainen

In een toekomst die steeds meer hybride wordt kan flexibel sporten natuurlijk niet achterblijven. Zo is sporten onder werktijd een must; even pauze nemen of lekker je hoofd leegmaken na de lunch is essentieel voor jouw motivatie én concentratie. Dit zullen ook steeds meer werkgevers beamen. Ook in 2022 zal er een focus liggen op online lessen, we weten immers niet wat corona gaat doen, en wordt flexibel sporten mogelijk.

Wij kijken uit naar een sportief 2022! Wat jij?