Dit is de Nationale Museumweek 2022

Het is Nationale Museumweek 2022. Van 4 t/m 10 april is er weer heel wat te beleven in de verschillende Nederlandse musea. Een mooie kans om er op uit te gaan en kunstwerken in alle soorten en maten te bewonderen. Bovendien roept de organisatie werkgevers op om hun werknemers een uurtje ‘MuseumVrij‘ te geven. Na aanmelding sturen zij een vlammend betoog die je direct kunt doorsturen naar je werkgever Hopelijk met een mooi museumbezoekje onder werktijd als resultaat. Waar ga jij naartoe?

Nationale Museumweek 2022
Het Rijksmuseum in Amsterdam

Activiteiten Museumweek 2022

Zoals ieder jaar, zijn er tijdens deze museumweek weer heel veel activiteiten te doen in diverse musea in Nederland. Van Mindful naar kunst kijken tot een mediacollega van Tim Hoffman; stel jouw programma samen op de website van de Nationale Museumweek. Het thema van deze museumweek is ‘Open jouw wereld’. Hiermee bouwt de organisatie voort op objecten (pronkstukken), maar verschuift zij de focus naar het publiek. Een boodschap die goed bij deze tijdsgeest aansluit.

Escher in het Paleis in Den Haag

Ladify’s Museum Top 10

  1. Het Rijksmuseum (Amsterdam)
  2. Het van Gogh Museum (Amsterdam)
  3. Het Anne Frank Huis (Amsterdam)
  4. Het Stedelijk Museum (Amsterdam)
  5. De Hermitage (Amsterdam)
  6. Kunstdepot / Museum Booijmans van Beuningen (Rotterdam)
  7. Onze Lieve Heer op solder (Amsterdam)
  8. Escher in het Paleis (Den Haag)
  9. Museum Prinsenhof (Delft)
  10. Het Scheepvaartmuseum (Amsterdam)

Natuurlijk zijn er nog talloze benoemenswaardige musea in Nederland te bezoeken. Van het MuZEEum in Middelburg tot het Groninger Museum en van het Jheronimus Bosch Art Center tot het Openlucht Museum in Arnhem, het wordt tijd om die cultuursector weer eens te laten leven! Doe je mee?