Dinsdag is de zwaarste dag van de week

Je werkt je de hele week kapot zodat je zorgeloos het weekend in kan gaan. Wanneer het woensdag is, komt het weekend al in zicht en op donderdag kan het echte aftellen beginnen. Was je op donderdagochtend nog een beetje moe, op vrijdag blaak je weer van de energie. Nog een paar uur en de vrijdagmiddagborrel kan eindelijk weer beginnen! En dan is het na dat biertje of wijntje met collega’s weer tijd voor het weekend. Tijd voor jezelf. Herkenbaar? Hoewel werk natuurlijk leuk zou moeten zijn en je idealiter energie zou moeten geven, zitten we niet elke dag van de week in een lekkere flow. Welke dag is een baaldag? Wij zochten het uit: dinsdag is de zwaarste dag van de week.

Monday blues

Blue Monday, wie kent ‘m niet. Met alle avonturen van het weekend fris in het geheugen, zit je weer met frisse tegenzin achter je bureau om de week te starten. Zelfs diegene die zeggen dol te zijn op hun werk, kunnen op maandag echt last hebben van de Monday Blues. En hoewel je zou denken dat maandag dan ook de pittigste dag van de week is, valt dat in werkelijkheid best mee. Onze herinneringen aan het weekend houden ons goed staande! Volgens een onderzoek van het Amerikaanse softwarebedrijf Flow is maandag zelfs een dag van de productiviteit.

Dinsdag is de zwaarste dag van de week

De echte killer van de week is dinsdag. Volgens onderzoeker George MacKerron komt dit omdat op maandag je weekend vibes nog niet helemaal zijn verdwenen, maar op dinsdag overduidelijk wel. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Lonergan Research waarin 1043 volwassen mannen en vrouwen werden ondervraagd. Hieruit bleek dat twee derde van de millennials een hekel heeft aan de dinsdagochtend. Eén op de vijf respondenten geeft aan zich op dinsdag het meest chagrijnig en gestrest voelen. Ook de bekende ‘inkakker’ vindt op dinsdag het meest plaats aldus 26% van de respondenten.

SOS: wat te doen?

Het is niet verrassend dat de meeste mensen zich op dinsdag ziekmelden. Ander onderzoek naar werkstress en een studie naar geluk, geven aan dat werknemers dinsdag als de langste dag van de week beschouwen. De meeste fouten? Die worden gemaakt op dinsdag. Het meest gestrest? Op dinsdag inderdaad. Gezien die dinsdag voor velen van ons dus niet de beste dag van de week is, is het belangrijk om jouw programma hierop af te stellen. Wat zijn de klussen die je echt leuk vindt om te doen? Wellicht brengen ze je extra energie op een dag als dinsdag. Las verder wat meditatiemomentjes in, verwen jezelf met een extra lekkere kop koffie of thee en accepteer dat het niet elke dag vrijdag kan zijn.

Bron: Manify.nl