De dildo blijft één van de populairste speeltjes onder vrouwen

Zit jij in een relatie, heb je een scharrel of be je als sinds mensheugenis vrijgezel? Na een bepaalde leeftijd is seks erg belangrijk. Veel mensen vinden het gek dat vrouwen seksspeeltjes thuis hebben liggen als zij een relatie hebben. Maar waarom eigenlijk? Iedere vrouw, en ook man, hebben soms wat ‘me time’ nodig. Seksspeeltjes zijn een goed hulpmiddel hierbij en het is niet daarom helemaal niet gek om er eentje thuis te hebben. 

Er zijn veel verschillende soorten seksspeeltjes, maar voor vrouwen is de dildo nog steeds de all time favourite. Dit is waarom!

Dildo talk

Wie denkt dat de dildo een vrij recente luivinding is heeft het mis. Al zeker 2.000 jaar geleden werden er voorwerpen gemaakt voor seksuele bevrediging en die hadden ook toen al de vorm van de dildo zoals we die nu kennen. In het Duitse Ulm zijn ooit restanten gevonden van een stenen ‘fallus’, deze vondst, naar schatting 28.000 jaar oud, wordt ook wel omschreven als de oudste dildo ter wereld. In de Italiaanse stad Pompeï, die ooit werd bedolven na een vulkaanuitbarsting, werden bij opgravingen muurschilderingen gevonden met erotische taferelen waar ook hulpmiddelen in de vorm van de huidige dildo’s werden gebruikt. Ook op keramiek uit het oude Griekenland van eeuwen geleden werden soms erotische taferelen afgebeeld waar dildo-achtige voorwerpen op te zien zijn.

De voordelen van een dildo

Klaarkomen (duhhh)

Dat lijkt ons sowieso al een reden om vaak te vrijen en een orgasme te krijgen. Toch is bijvoorbeeld dat laatste niet voor iedereen vanzelfsprekend en kan een dildo je/jullie hierbij helpen.

Je relatie krijgt een boost

Wanneer jullie vrijpartij wordt aangevuld met een seksspeeltje, zullen jullie jezelf op een andere manier blootgeven aan elkaar. Hierdoor ervaren veel koppels dit als prettig en komt er een bepaalde intimiteit weer terug in de relatie.

Seksspeeltjes geven zin in seks

Doordat je met een seksspeeltje weer seksueel actief wordt en op een andere manier geprikkeld wordt, krijg je meer gevoel in je erogene zones, waardoor je meer ervaart en zelfs meer zin krijgt om te vrijen. Winning!

Dildo’s zijn relatief goedkoop

Een dildo kopen om vervolgens de rest van de maand droog brood te eten, zit natuurlijk niemand op te wachten. De prijs van een dildo loopt erg uiteen, naargelang de kwaliteit van het gebruikte materiaal, de grootte, design en extra functies. Voor een kwalitatief goede dildo ben je ongeveer 50 euro kwijt, wat natuurlijk peanuts is voor een avonden lang genot.

Dildo-2
Credits: Ava Sol