Deze verse theeën hebben een spicy bijwerking

We kennen allemaal de verse munt en gember thee, maar er is heeeel wat meer dan dat. Een verse thee maken is altijd mega gezond en stiekem vinden wij het ook lekkerder dan thee uit een zakje. Het kost dan misschien iets meer moeite dan alleen het zakje in je glas te dopen, maar zeker het proberen waard! We hebben de lekkerste verse thee receptjes voor je op een rij gezet en natuurlijk ook even geproefd!

Sinaasappel, gember, witte peper, kurkuma

Last van menstruatiepijn? Kurkuma schijnt mega goed te zijn tegen menstruatiepijnen. Ook schijnt de specerij een positieve bijwerking te hebben voor depressies. Niets verdwijnt als sneeuw voor de zon natuurlijk, maar er zijn altijd dingen die helpen. Een lekker effect wel als je door een paar koppen thee en extra gebruik van kurkuma je een stuk lekkerder in je vel gaat zitten. Daarbij werkt gember lekker reinigend voor je lijf (lees detoxed) dus deze combi is top! Peper voeg je toe om beide specerijen beter op te nemen in je lijf.
– 2 schijfjes sinaasappel
– 3 plakken gember
– 6 / 8 bolletjes peper
– 4 plakjes kurkuma
10 minuutjes in laten trekken en je bent ready to go.

Kaneel & sinaasappel

Joe! Kaneel helpt tegen een slechte adem! Toch lekkerder dan op een bosje peterselie kauwen (jup, dat schijnt ook goed te zijn tegen een slechte adem). Ook helpt kaneel goed tegen een opgeblazen gevoel, winning!
– Stokje kaneel
– 2 schijfjes sinaasappel
5 minuutjes laten trekken en go!

Tijm, sinaasappel en een lepeltje honing

Geloof het of niet, maar honing schijnt een afrodisiacum te zijn. Lepeltje honing in de thee voor het ‘slapen gaan’ zien we dus als een prima oplossing. Daarbij is tijm hét kruid om te gebruiken als je last hebt van je stem, je luchtwegen of je een beginnende keelpijn op voelt komen. Mocht je er ook nog een stukje verse rode peper aan toevoegen, spicy in de thee & voor de gevolgen. Peper wordt namelijk ook genoemd als afrocisiacum.
– 2 takjes tijm
– 2 schijfjes sinaasappel
– 1 theelepel honing
7 minuutjes laten trekken en go!

Kaneel & zoethout

Ook zoethout verlicht hoogstwaarschijnlijk de problemen rond je menstruatieperiode. Ook als je last hebt van je keel is zoethout goed.
– Stokje kaneel
– Stokje zoethout
5 minuutjes laten trekken en drinken maar.

Koriander, komijn en venkel

Yaassh voeg maar wat extra koriander toe aan al je gerechten, want koriander stimuleert de spijsvertering! Ook venkel draagt bij aan een betere spijsvertering, wondermiddeltje dus deze thee! Go go go!
– 1,5 kop water
– ¼ tl korianderzaad
– ¼ tl komijnzaad
– ¼ tl venkelzaad
5 minuutjes laten trekken en drinken maar!

Credits: Mens en gezondheid.