Deze hotspots in New York City zijn niet te missen!

New York, New York: the city that never sleeps. Een stad waar je eindeloos veel kunt doen en waar je nooit helemaal uitgekeken bent. Deze stad blijft groeien en ook in 2019 zijn er weer genoeg nieuwe hotspots die jij écht gezien moet hebben tijdens jouw trip in deze Amerikaanse metropool! Zo wordt bijvoorbeeld dit jaar WorldPride gevierd tijdens het 50-jarige jubileum van de Stonewall-rellen. Dat betekent mega coole prides, inspirerende events en tentoonstellingen die je niet wilt missen. Weten wat je niet kan missen in New York City in 2019? Lees dan snel verder!

Hudson Yards

Als er één nieuwe locatie in New York is die je echt niet kan missen, is het Hudson Yards wel. Dit gebied telt 5 torens waarvan de hoogste maar liefst 386 meter hoog is! Een trip naar boven betekent dus New York op grote hoogte zien, maar goed dat kon natuurlijk al. Waarom dan toch hier naartoe? Hier vind je niet alleen het hoogste openlucht uitzichtpunt van de stad maar ook een glazen vloer zodat je naar beneden kunt kijken! Daarnaast vind je in de buurt het kunstcentrum The Shed en biedt Hudson Yards een ruime keuze aan winkels, boetieks, restaurants en andere eetgelegenheden. Hier vermaak je je dus makkelijk de hele dag!

 

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de grootste trekpleister in dit gebied, The Vessel. Deze toren is wel heel bijzonder en zeker een goede voor een selfie. Het gebouw heeft een honingraatstructuur en is een echte eye-catcher. Trek wel goede schoenen aan want met 154 trappen en totaal 2.500 treden ben je wel even onderweg…

 

WorldPride 2019

In juni vindt voor het eerst de WorldPride in New York City plaats! Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat de Stonewall-rellen plaatsvonden in New York City. Deze rellen braken uit als reactie op een politie-inval in de Stonewall Inn in Greenwich Village, de bar is nu het eerste nationale monument ter ere van LGBTQ-rechten. Naast een bezoekje aan deze bijzondere Inn, kun je tijdens WorldPride één van de vele parades volgen. Ga bijvoorbeeld naar de jaarlijkse parade op 37th Avenue in Jackson Heights; Queens Pride gevolgd door een middagfestival met muziek, drag optredens en lokale gerechten. Een overzicht met alle events vind je hier.

 

Empire Outlets

Fashionista’s! Dit wil je niet overslaan tijdens jouw bezoek aan New York City. Empire Outlets is een mega outlet winkelcentrum op Staten Island, met meer dan 100 designerwinkels en biedt prachtig uitzicht over de stad. Tijdens het shoppen kun je bijkomen bij de fonteinen of geniet van een drankje op het plein. Het winkelcentrum ligt direct naast het opstappunt voor de gratis Staten Island Ferry, dus dat shoppen in New York wordt zo wel heel voordelig!

 

 

Statue of Liberty Museum

Als je aan New York denkt, denk je aan… Juist, de Statue of Liberty! Vanaf mei 2019 opent het Statue of Liberty Museum haar deuren en kun je meer te weten komen over de geschiedenis van deze populaire bezienswaardigheid. Je kunt in de theaterzaal een documentaire over de Statue of Liberty bekijken en in de galerij vind je naast kunst een beeldmateriaal over vrijheid het meest iconische symbool van de Statue of Liberty – haar originele fakkel. Ook vind je in het museum een model van het gezicht van het standbeeld en heb je perfect uitzicht op het Vrijheidsbeeld en de skyline van New York City!

 

Een vlucht naar New York is zo geboekt, sowieso wordt vliegen naar Amerika steeds goedkoper. Dat maakt het haast een impuls-beslissing, maar houd er rekening mee dat je toch even aan een paar dingen moet denken. Het grootste gemis in een goede reisvoorbereiding naar Amerika blijft toch het aanvragen van een ESTA. Dat is gelukkig er eenvoudig; een ESTA is online zo geregeld. Maar doe het wel op tijd, want als je er pas op het vliegveld achter komt dat je een ESTA nodig hebt, kan het soms te laat zijn. Zonder ESTA kun je namelijk niet inchecken en mis je je vlucht naar alle hotspots in New York. Een gewaarschuwd mens…

Nog meer inspo nodig? Kijk dan even op de website van NYC & Company