Deze Belgische hitserie is nu te zien op NPO Plus

Terug naar de nostalgische jaren tachtig met schoudervullingen, cassettebandjes, snelle Golf GTI’s en veel geweld? Zet de popcorn dan maar alvast klaar voor de Belgische hitserie ‘1985’! Deze is namelijk nu ook te zien in ons eigen kikkerlandje. In acht afleveringen word je meegenomen naar de mooie jaren ’80. Maar niet alleen de goede tijden worden uitgelicht, nee hoor. De serie gaat namelijk ook in op de duistere kant van die tijd, inclusief heftige acties van de beruchte Bende van Nijvel in België.

Het verhaal van 1985

De Belgische hitserie volgt het verhaal van drie vrienden – Marc (Tijmen Govaerts), Franky (Aimé Claeys) en Vicky (Mona Mina Leon) – tijdens de chaotische jaren tachtig. Wanneer de Bende van Nijvel België op zijn kop zet, beïnvloeden belangrijke maatschappelijke gebeurtenissen het leven van deze drie jongvolwassenen. Terwijl Marc en Franky een carrière bij de Rijkswacht ambiëren, houdt rechtenstudent Vicky er hele andere politieke opvattingen op na. Iets wat de vrienden lijnrecht tegenover elkaar zet en voor problemen zorgt.

Belgische hitserie
1985 – Thomas Nolf VPRO

Kijken?

De serie is vanaf nu volledig te streamen op NPO Plus. Ohja, en vanaf donderdag 4 mei zendt VPRO wekelijks een aflevering uit om 20.30 uur op NPO 3. Veel kijkplezier! Laat je ons weten wat je van deze kijktip vond?