Deze 5 nummers die ik op Spotify ontdekte mag je niet missen!

Wie mij een beetje kent, weet dat ik niet kan leven zonder muziek. Op kantoor luister ik via Spotify heel de dag naar muziek. Als ik ’s avonds thuis op de bank met mijn telefoon of laptop zit te zooien, luister ik naar muziek. Onderweg in de auto staat muziek aan en ook als ik een rondje ga wandelen of fietsen luister ik mijn favoriete nummers.

Eén van de betere momenten van de week is dan ook de maandagochtend. Dan staat op Spotify namelijk Discover Weekly voor me klaar. Altijd 30 nummers die door Spotify zijn uitgekozen op basis van wat ik normaal gesproken luister. En ik moet zeggen: ik heb al heel wat pareltjes ontdekt via Spotify. Daarvan deel ik er graag 5 met je!

Leon Else – Cheap Hotel

Veel liedjes die ik luister, hebben in zekere zin iets met “de liefde” te maken. Dat geldt ook voor het nummer Cheap Hotel van Leon Else. Maar dan is het nummer wel heel anders dan normaal: het gaat namelijk over een man die zijn vriendin bedriegt in één of ander goedkoop hotel met iemand die hij zojuist ontmoet heeft. Een anders-dan-anders-nummer, maar wel een echte aanrader.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=V_3rPnzGbaM]

Nick Gardner – Lose You

Ik had nog nooit van ‘m gehoord, Maar Nick Gardner schijnt dus wel een beetje een sensatie te zijn geworden. Zijn nummer Lose You vind ik echt VET. Helaas kon ik op YouTube niet echt een goede versie vinden van het nummer, daarom onderstaand een klein stukje uit het liedje. Als je het leuk vindt, kun je de rest op Spotify vinden 😉

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=o7H6XCJItLo]

The Dunwells – Communicate

De manier waarop in dit nummer de woorden Just communicate worden uitgesproken, vind ik heel pakkend. Het gaat haast richting het wanhopige en dat gevoel begrijp ik heel goed. Soms wil je dat iemand met je praat, maar die persoon communiceert gewoon niet. Dit nummer .. perfectie voor die situatie 🙂 Meer kan ik er eigenlijk niet van zeggen.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=n8meIQhzPWI]

Wet – Weak

Het nummer Weak van Wet begint heel klein, maar tegelijkertijd heel indrukwekkend. Voor mij gaat het over iets / iemand wat je kwijt dreigt te raken, terwijl je dat / diegene absoluut niet kwijt wilt. De lyrics van het nummer zijn prachtig, zie bijvoorbeeld onderstaand vier regels uit het liedje Weak.

Just the thought of you leavin’
Had me on my knees, on my knees
Lately I’ve been feeling so weak
So set me free

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=qvaHkMAbaA0]

Lauren Aquilina – Fools

Lauren Aquilina is een uit Engeland afkomstige singer-songwriter die prachtige liedjes maakt. Over haar eigen muziek zegt ze: “Nothing makes me happier than writing sad songs. currently recording an entire album of them.” Het nummer Fools begint met de woorden Those hardest to love need it most, en vanaf dat moment was ik fan. Da’s al snel hè 😉 Zeker een nummer dat de moeite waard is om zelf even te luisteren.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=uodUCtmCRME]