Deze 12 items vergeet je vaak bij het pakken van je koffer

Na een lange reis ben je eindelijk in je hotelkamer. Een duik in het zwembad heb je verdiend. Je opent je koffer en dan kom je er achter: bikini vergeten. Je zit in het vliegtuig, klaar om je favoriete serie te bingewatchen en dan ontdek je het: koptelefoon vergeten. Het zijn van die typische items die je op vakantie zo intensief gebruikt, maar toch snel neigt te vergeten. Om je te helpen pakken hebben we een lijstje gemaakt met al deze items, zodat we zeker weten dat we alles bij hebben aankomende vakantie.

Deze 14 items moet je niet vergeten, wanneer je gaat pakken voor je volgende reis.

1. Paspoort

Het allerbelangrijkste! Toch krijg ik het altijd voor elkaar, dat ik op het laatste moment mijn paspoort nog moet zoeken.

2. Zonnebril

Het item dat je het meeste gaat gebruiken, maar waarschijnlijk nog ergens in huis rond slingert, wanneer jij je koffer aan het inpakken bent.

3. Telefoonoplader

Hetzelfde geldt voor je telefoonoplader. Voor je vertrekt laad je nog even een snel je telefoon op en voor je het weet trek je je telefoon uit de oplader en wil je zonder oplader de deur uit gaan.

zwemkleding - koffer pakken

4. Zwemkleding

Het shoppen naar badkleding is niet mijn favoriete bezigheid. Laat staan in het buitenland, waar het nog lastiger is om een passende bikini of badpak te vinden. Ik spreek uit ervaring. Heb je eindelijk een bikini gevonden, blijkt het broekje een string te zijn…

5. Pet of hoed

De tropische zon en mijn gezicht zijn geen goede combinatie. Ondanks de zonnebrand zijn er altijd plekken om mijn hoofd die alsnog verbranden. Mijn neus, voorhoofd en mijn hoofdhuid bij mijn haarscheiding zijn van die plekken. Een pet of hoed is dan echt een musthave.

beach hat

6. Koptelefoon

Je koptelefoon heb je al nodig op het moment dat je het vliegtuig instapt. Om jezelf te vermaken met je favoriete serie of jezelf af te sluiten van de buitenwereld met een fijne playlist. Zorg dat je ‘oortjes’ niet thuis blijven liggen, maar stop ze in je handbagage!

7. Comfortable schoenen

Naast dat je ook veel tijd doorbrengt op je strandbedje, loop je stiekem toch flinke afstanden. Een dagje shoppen zorgt al snel voor 10.000 stappen. Toch wel fijn als je op zo’n dag een paar comfortabele schoenen kunt aantrekken. Niet vergeten dus!

8. Sokken

Je gaat op vakantie dus draagt elke dag slippers? Je bent toch niet vergeten dat je ook een paar comfortable schoenen zou meenemen. Wel zo fijn als je dan ook genoeg sokken bij hebt. Misschien wel het stomste item dat plek in je koffer inneemt.

comfortable schoenen

9. Zonnebrand

Een goede zonnebrand van thuis is altijd het fijnste. Een zonnebrand met een goede factor, die fijn smeert en waar je geen puistjes van krijgt. Moet je er noodgedwongen één kopen op vakantie, dan is het maar de vraag of die zonnebrand aan al je eisen voldoet.

10. Pyjama

Wat kan ik genieten van een kamer met airco! Na een lange dag in de warmte is er niets fijner dan uitrusten in een koele kamer. En dat doe je uiteraard niet in je cocktail- of strandjurkje, maar in een comfy pyjama.

11. Je favoriete parfum

De kans is klein dat je jouw favoriete parfum op jouw vakantiebestemming gaat vinden. Het gaat je in ieder geval kostbare tijd kosten, die je beter op je strandbedje kunt doorbrengen.

12. Fijne trui

Niet alleen in Nederland is het weer wisselvallig. Ook op jouw vakantiebestemming het weer ineens omslaan of  het ’s avonds flink afkoelen. Zie dan daar maar eens snel een trui te shoppen. Voorkom de frustratie en neem je favoriete trui mee. Trouwens ook fijn voor in het vliegtuig, wanneer die zomeroutfit tijdens de vlucht toch wel koud is.

koffer pakken