Deus Amsterdam en Zuid-Afrikaanse ROF boots hebben primeur

Heb jij op Instagram gezien dat wij bij de soft launch van het nieuwe Deus in Amsterdam waren? Nu ontdekten wij tijdens ons bezoek dat Deus ook een ware flagshipstore heeft! Je vindt hier toffe items die één op één aansluiten bij de relaxte surfvibes die het restaurant uitstraalt. Naast de mannencollectie is de winkel de plek waar je de nieuwste Deus Women collectie vindt, net als custom Deus-motoren, surfboards, helmen, racefietsen, wielerkleding, surf- en motorart, accessoires en inspirerende boeken. En Deus heeft een primeur: de flagshipstore haalt de Zuid-Afrikaanse ROF boots exclusief naar Nederland. Unisex ontwerpen die perfect passen bij de Deus-filosofie en – cultuur. En Ladies, die wil je hebben!

Vrouwelijk ondernemerschap

Vrouwelijk ondernemerschap, dat juichen wij als Ladify natuurlijk toe! Het is dan ook tof te zien dat female entrepreneurs Hanna Verweij en Laura Struik de handen ineen hebben geslagen voor deze toffe samenwerking. En dat gaat verder dan een samenwerking alleen: ‘We volgen elkaar al een tijd op social media. Via een gezamenlijke vriend zijn we ook in real life met elkaar in contact gekomen. Net als Laura ben ik ondernemer geweest in Zuid-Afrika en heb daardoor een grote liefde voor het land, voor avontuur en reizen. Zij vanuit het ruige Zuid-Afrika, ik vanuit hartje Amsterdam. Twee totaal verschillende werelden, maar met precies dezelfde liefde voor authentieke materialen én voor Afrika, en de relaxte lifestyle daar. Dat alles komt nu samen in de Deus flagship store op de Herenstraat. De samenwerking tussen ‘Deus x ROF’ voelt eigenlijk als de ideale schoen: hij past perfect en loopt ook nog eens heerlijk!’, lacht Hanna.

Unisex en handgemaakt

ROF is Zuid-Afrikaanse voor ‘rough’ en dat is precies wat de laarzen zijn. Elk exemplaar is 100% handgemaakt door lokale ambachtslieden in Zuid-Afrika. Elk paar is dus one-of-a-kind. Zuid-Afrika is ruig en trendy tegelijk legt Laura ons uit. Toen Leopold en zij in 2019 naar het land verhuisden misten zij een paar laarzen die ze casual konden dragen, in iedere setting. Met dat idee bracht het stel het eerste ROF Style model op de markt. Tijdens rondreizen door Azië bezochten ze voor het eerst één van de Deus tempels. Leopold, gek van motoren, was direct fan. “Ik was direct diep onder de indruk van de hele Deus winkel experience. Niet veel later zaten we dan ook met onze ROF boots in het Deus-café in Houtbay Kaapstad. De cirkels was rond!”, Laura straalt bij het vertellen van het verhaal. De ROF boots zijn slechts op enkele plaatsen te koop. Naast Kaapstad is dat in Visby (Zweden), op Ibiza en nu dus ook in de flagship store in Amsterdam.

Biker boots ‘the Zulu way’

De ROF boots worden gemaakt van het Zuid-Afrikaanse nguni, een leersoort die plantaardig wordt gelooid. Van oorsprong werd dit sterke leer door de Zulu gebruikt om vechtschilden en traditionele rokken te maken. “Door het gebruik van dit materiaal zijn de ROF boots de ideale boots voor elk off-the-beaten track avontuur, ongeacht het seizoen. Ze kunnen heel casual worden gedragen, maar staan ook zeker leuk onder een jurk of mini-rok. Besluit je na een spontane motorrit nog ergens een hapje of drankje te doen (bij Deus bij voorkeur haha), dan zie je er nog steeds stijlvol uit!”, aldus Hanna. En dat is waar Deus voor staat, merken wii ook tijdens ons bezoek aan het restaurant aan de Herengracht. In relaxte, maar stijlvolle sfeer geniet van je van de lekkerste verse gerechten, biertjes én wijnen.

Meer informatie

De Deus store op Herenstraat 13 in Amsterdam is geopend op woensdag t/m zondag, van 11:00u tot 18:00u. Meer informatie over ROF Style vind je op rof-style.com. En over Deus op deus.amsterdam. Ook zie, voel en proef je Deus in de deze week geopende Deus Cantina (Herengracht 88).