Decoreer je bed als een pro in 4 simpele stappen

Je bed decoreren is niet iets wat je heel snel zou doen. Zeker niet elke ochtend voordat je je naar het werk haast. Toch worden we wel gelukkig van een mooi opgemaakt bed en kan het je slaapkamer al snel een ander uiterlijk geven. Het geeft je kamer een luxe en/of knusse uitstraling! In 4 simpele stappen laten wij zien hoe jij je bed decoreert. We zeggen niet dat je dit elke dag moet doen, maar we weten zeker dat ook jij vrolijk wordt van een mooi opgemaakt bed.

1. Dekbedovertrek

Het dekbedovertrek bepaalt de stijl van jouw bed én slaapkamer. Heb je een rustig, eenvoudig ingerichte slaapkamer dan kun je jouw bed decoreren als eyecatcher van de kamer. Andersom kun je het bed rustig decoreren, wanneer de slaapkamer al druk genoeg is.
Aan de hand van de stijl en kleur van jouw dekbedovertrek bepaal je de styling van je bed.

2. Bedspreien en plaids

Een bedsprei of plaids wordt al even niet meer strak over het bed gelegd. De trend is nu om de sprei en of het plaid nonchalant op het bed te ‘gooien’. Een sprei over het midden van het bed en een plaid op een hoek van het bed. Hoe? Op het Pinterest bord hieronder zie je wat ik probeer te omschrijven.

bed decoratie in 4 stappen

3. Kussens

Hoe meer kussens hoe luxer de opmaak van je bed er uit ziet. Zeker wanneer je de kussens netjes in rijen op het bed legt. Ga je voor een knus uiterlijk, leg de kussens nonchalant op het bed. Wil je het liefst direct tussen je kussens springen? Dan heb je perfect gedecoreerd ;).

Kies voor kussens in verschillende vormen, formaten, dessins en stoffen. Let wel dat die verschillende kussens samen een geheel vormen, door bijvoorbeeld samenhorende kleurtinten te kiezen.

bed decoreren

4. Extra’s

Kan jouw bed na bovenstaande stappen nog wat extra accessoires gebruiken? Dan zijn er nog genoeg opties. Leg voor nog meer cosiness een (nep)schapenvacht aan het einde van het bed. Maak je bed af met een dienblad met kaarsen of vaasjes met bloemen.

bed decoreren

 

Ik koos ervoor om mijn bed te decoreren met grijs, groen en blauw tinten. Bij Dekbed Discounter kook ik voor een simpel grijs dekbedovertrek, met een kleine ribbel in de stof. Daarbij zocht ik kussens in grijs, blauw en mintgroen. In verschillende formaten en stoffen. Daarbij maakte ik de decoratie af met een plaid en nep schapenvacht in mintgroen. Ik koos voor een nonchalante opmaak van mijn bed.

Niet alleen het oog wilt wat. Lekker slapen is nog veel belangrijker! Dus wanneer je toch aan het shoppen bent, kun je gelijk een goed matras aanschaffen.